Cine este Mihai Busuioc, noul ministru bagat de Dragnea in coasta lui Grindeanu. Implicat in afaceri cu retrocedari, membru in cinci consilii de administratie

politica

Prima decizie luata de premierul Grindeanu, la mai putin de o ora de la investire, a fost de a-l promova pe Mihai Busuioc ca secretar general al guvernului. Busuioc are rang de ministru.

Busuioc este o mai veche cunostinta a lui Liviu Dragnea, seful de facto al actualului guvern. El a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pe vremea cand in fruntea acestuia se afla Liviu Dragnea. La vremea respectiva, adica in 2014, prezenta lui Busuioc in fruntea a cetui minister a infuriat Romania TV, un post foarte apropiat de PSD. RTV ii reprosa lui Dragnea ca nu scapa de oamenii PSD-ului.

„Liviu Dragnea a ajuns sa protejeze in functii-cheie oamenii PDL-ului, asta chiar daca el insusi le-a cerut colegilor sa dea afara din conducerea ministerelor reprezentantii PDL si PNL, transmite Romania TV. Mihai Busuioc este in continuare secretar general adjunct in ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea, cel al Dezvoltarii Regionale, chiar daca este membru al organizatiei PDL sector 4. Mihai Busuioc a primit primele functii importante inca din timpul guvernarii Aliantei DA. Astfel, in 2006 a fost numit sef al Autoritatii Nationale de Cadastru, iar numele sau a fost vehiculat in legatura cu unele afaceri cu retrocedari. Postul de la ANC l-a detinut pana in mai 2012, cand a fost demis de catre Victor Pont, proaspat numit premier”, anunta Romania TV.

screen-shot-2017-01-05-at-11-04-54

Inainte de a schimba barca, Busuioc era considerat a fi unul dintre oamenii de incredere ai fostului lider al PDL, Vasile Blaga. „Multe din afacerile sulfuroase cu retrocedari din Bucuresti si din Romania poarta amprenta lui Mihai Busuioc”, nota in 2014 si Evenimentul zilei.

Conform ultimei declaratii de avere, Mihai Busuioc are nu mai putin de sase surse anuale de venit. Pe langa salariul de la MDRAP, el incaseaza indemnizatii pe baza calitatii de membru in cinci consilii de administratie.

screen-shot-2017-01-05-at-11-10-49

Secretarul general al Guvernului are un rol extrem de important, fiind practic o umbra a premierului. El este ordonatorul principal de credite pentru aparatul de lucru al Guvernului, precum si pentru institutiile publice si organele de specialitate ale administratiei publice centrale din subordinea Guvernului si din subordinea, respectiv coordonarea prim-ministrului.

Secretariatul General al Guvernului are rolul de a asigura derularea operatiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice si tehnice ale activitatii Guvernului si a prim-ministrului, reprezentarea Guvernului si a prim-ministrului in fata instantelor judecatoresti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,


Comentarii: