Cine este „Securila”, protestatarul injurat de Dragnea. A fost batut de mineri atat de rau incat a ramas cu un defect de vorbire

news

„La puscarie sa mergi tu, securila! Direct!”, i-a transmis presedintele PSD, Liviu Dragnea, miercuri seara, protestatarului Marian Morosanu. „Securila” este unul dintre cei mai curajosi tineri care au iesit in strada in decembrie 1989, chiar si Sorin Rosca Stanescu fiind nevoit sa-i recunoasca meritele. 

Marian Morosanu, supranumit „Ceausescu”, l-a asteptat pe Liviu Dragnea sa iasa de la intanirea cu primarii marilor municipii pentru a-i transmite ca doreste sa il vada la puscarie. Dragnea a reactionat foarte nervos, spunansu-i: „La puscarie sa mergi tu, securila! Direct!”.

Cine este Marian Ceausescu, „Securila”

„Securila” este insa unul dintre cei mai curajosi oameni care au iesit in strada, in decembrie 1989, pentru a alunga dictatura comunista.  Sorin Rosca Stanescu, acum sustinator al lui Dragnea, a spus ca Marian Morosanu a fost „primul tanar care a intrat in Comitetul Central, deschizand practic portile cladirii pentru alungarea lui Ceausescu”.

Morosanu a fost activ si in timpul protestelor din Piata Universitatii din 1990. El a fost prins de minerii adusi de Ion Iliescu la Bucuresti si a fost batut atat de rau incat a ramas pana acum cu un defect de vorbire.

Morosanu a fost arestat dupa Mineriada din 13-15 iunie.

„Cand am intrat in greva foamei la Jilava, mi-au aratat acuzatiile si mandatul de arestare. Incadrarea mea era la maximum 15 ani pentru subminarea economiei nationale. Pe spatele mandatului scria: ‘A nu fi lasat liber. Reprezinta un foarte mare pericol social’. Ulterior, incadrarea a fost schimbata in infractiune de ultraj, de distrugere si de patrundere frauduloasa intr-o institutie publica. Ulterior am fost judecat in stare de libertate si condamnat la 1 an si 8 luni de inchisoare cu suspendare”, spunea Morosanu pentru Ziarul Ring.

Marian Morosanu are acum varsta de 50 de ani si este in continuare foarte activ, participand la numeroase proteste impotriva PSD.

Momentul in care Liviu Dragnea il injura:

Mai mult despre: ,


Comentarii: