Cine este sirianul Akram Shhaideh, sotul premierului propus de PSD. Are mai multe proprietati in Siria

news

Premierul propus de PSD, Sevil Shhaideh, este casatorita cu un cetatean de origine siriana. Si acesta lucreaza in administratia publica.

Akram Shhaideh este de origine siriana si a absolvit in 1984 Universitatea Tishreen din orasul sirian Latakia, iar in 2010 si-a luat doctoratul in Economie la Academia de Studii Economice din Bucuresti si pe cel in Stiinte Agronomice la Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Din anul 1988 si pana in 2010, a lucrat la Ministerul Agriculturii din Siria, unde a detinut, intre altele, functia de sef al Departamentului de Fructe tropicale si subtropicale.

In paralel, in aceasta perioada, timp de trei ani a fost angajat al unei companii din Damasc, indeplinand functiile de editor si „comentator de documentare”.

El a venit in Romania in anul 2011, fiind consultant pe probleme de agricultura si profesor la Universitatea „Ovidius”, Facultatea de Stiinte ale Naturii si Agricole, intre 2012 si 2013. Timp de un an, din 2013 si pana in 2014, a fost consilier la cabinetul unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii.

De asemenea, a lucrat la Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta pana in vara anului trecut, dar si la Regia Autonoma Judeteana de Apa (RAJA) Constanta, aflata in subordinea Consiliului Judetean.

Akram Shhaideh a scris mai multe articole cu teme privind agricultura si a participat la realizarea mai multor carti. Totodata, el a tradus din engleza in araba doua carti scrise de Lester Russell Brown, analist de mediu si fondator al Institutului de Politica Planetara.

Akram Shhaideh are trei apartamente in Siria, unul cumparat in 1993, cu o suprafata de 95 de metri patrati, altul din 2003, de 145 de metri patrati, si cel de-al treilea din 2013, de 180 de metri patrati.

screen-shot-2016-12-21-at-13-04-20

Sotul lui Sevil Shhaideh a obtinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judetene Drumuri si Poduri Constanta si 826 lei in calitate de consilier in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

La casatoria sa cu Sevil, in 2w011, Akram Shhaideh l-a avut ca martor pe actualul presedinte al PSD, Liviu Dragnea.

Cand a fost numita ministru, presa a scris ca Sevil Shhaideh este fina lui Dragnea. „In religia musulmana nu exista termenul de nas. Sunt martori. Atunci cand se casatoresc doi, un barbat si o femeie de religie musulmana, sunt unii care participa la acel eveniment si care sunt martori. Nu exista termenul de nas si fin”, a spus Dragnea.

El a adaugat ca o cunoaste pe Sevil Shhaideh de 15 ani, iar la casatoria acesteia a fost martor alaturi de alte persoane.

Miercuri, Dragnea a tinut sa precizeze ca „nu am nicio relatie de rudenie” cu Shhaideh.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: