externe

Cine i-a atacat pe militarii americani aflati la granita dintre Iordania si Siria. O alta grupare islamica incepe sa se ridice

Rezistenta Islamica din Irak, un grup care grupeaza mai multe militii sustinute de Iran, a anuntat ca a atacat duminica mai multe locuri de-a lungul granitei dintre Iordania si Siria – inclusiv o tabara din apropierea bazei americane din Iordania, unde au fost ucisi trei soldati.

Tabara Al-Rukban se afla in imediata apropiere a Turnului 22, unde SUA au anuntat ca trei militari au fost ucisi intr-un atac cu drone.

Declaratia Rezistentei Islamice, postata pe canalul sau Telegram, a fost facuta duminica – inainte ca SUA sa anunte moartea militarilor sai.

Fortele organizatiei au lansat atacuri cu drone in zorii zilei de duminica, ca parte a eforturilor sale de a „rezista fortelor de ocupatie americane din Irak” si ca raspuns la „masacrele Israelului impotriva poporului nostru din Gaza”, a precizat organizatia intr-o declaratie.

Atacurile au vizat patru baze, dintre care trei se afla in Siria, a precizat grupul.

Oficialii americani au declarat ca drona care i-a ucis pe militarii americani de la Turnul 22 a fost lansata de militanti sustinuti de Iran si parea sa provina din Siria.

Cu toate acestea, guvernul american nu a indicat inca o anumita militie pe care o considera responsabila. Un oficial american a declarat duminica mai devreme pentru CNN ca acest lucru este inca in curs de stabilire.

Ministrul comunicatiilor din Iordania a declarat ca atacul care a ucis soldatii americani a vizat o „pozitie avansata la granita cu Siria” si ca nicio forta iordaniana de paza a frontierei nu a fost ranita.

Ministrul, Muhannad Moubaideen, a descris atacul ca fiind un „atac terorist” si a promis ca va lupta cu amenintarea terorismului. Desi au condamnat campania Israelului din Gaza, oficialii iordanieni si-au exprimat adesea ingrijorarea cu privire la potentiala extindere a razboiului din Orientul Mijlociu.

Iordania este un partener cheie al SUA in regiune si primeste sume substantiale de ajutor prin aceasta relatie.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Ceata densa si vechimea elicopterului – principalele cauze ale accidentului in care a murit presedintele iranian. Implicarea Mossad – total exclusa

Presedintele si ministrul de externe al Iranului au fost oficial declarati morti, dupa ce agentiile…

2 ore ago

Pregatiri pentru prezidentiale, Ciuca isi lanseaza cartea “Un ostas in slujba tarii”: „De cand ma stiu mi-a placut sa pescuiesc”

Presedintele PNL a anuntat, luni, pe site-ul personal, ca in luna iunie isi va lansa…

8 minute ago

Ryanair anunta ca isi scumpeste din nou biletele. Compania se asteapta la un profit de 2 miliarde de euro in 2024

Compania aeriana irlandeza Ryanair a raportat luni o crestere cu 34% a profitului anual, la…

15 minute ago

Premierul estonian: „Antrenarea soldatilor cu instructori NATO in Ucraina nu duce la escaladarea razboiului”

Temerile aliatilor NATO ca trimiterea de trupe in Ucraina pentru instruirea soldatilor din aceasta tara…

51 de minute ago

Un tribunal britanic se va pronunta azi asupra extradarii lui Julian Assange in SUA. Americanii promit sa nu-l condamne la moarte pe fondatorul WikiLeaks

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, va participa luni la o audiere cruciala in instanta la Londra,…

27 de minute ago

Scandal pe piata asigurarilor: unul dintre cei mai importanti brokeri va fi obligat sa-si inchida afacerea

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a retras autorizatia de functionare a FAST Brokers, dupa ce…

58 de minute ago