Cine i-a ZDROBIT capul fostului ministru al lui Putin? RUSIA cere SUA sa dea explicatii

externe

Procuratura rusa a cerut vineri explicatii Statelor Unite despre moartea misterioasa intr-un hotel din Washington a fostului ministru rus al presei si consilier al Kremlinului, Mihail Lesin, transmite agentia EFE, citata de Agerpres.

Decesul fostului oficial rus a survenit pe 5 noiembrie si a fost provocat, potrivit politiei americane, de lovituri puternice in zona capului, a gatului, pieptului si extremitatilor. Initial s-a crezut ca Lesin, decedat la varsta de 57 de ani, a suferit un atac de cord.

Si purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca Moscova asteapta ‘explicatii detaliate’ din partea autoritatilor americane. Insa acestea din urma considera ca este prematur sa avanseze concluzii asupra acestui caz.

Dar presa americana speculeaza acum asupra posibilitatii ca Mihail Lesin sa fi fost asasinat pentru ca ar fi fost dispus sa colaboreze cu serviciile americane impotriva fostului sau sef, presedintele Vladimir Putin.

Ministru al presei intre anii 1999 si 2004, iar apoi consilier al lui Putin pana in 2009, Lesin este considerat unul dintre creatorii actualei masini de propaganda a Kremlinului. El a condus puternicul holding Gazprom-Media intre anii 2013 si 2015 si este unul dintre initiatorii postului de televiziune Russia Today.

In anul 2000, la putin timp dupa venirea lui Putin la Kremlin, s-a remarcat prin implicarea in actiunile impotriva postului de televiziune NTV, al carui patron era atunci oligarhul Vladimir Gusinski.

Mihail Lesin a mai condus si agentia de stiri RIA Novosti, iar inaintea ascensiunii lui Vladimir Putin a condus in anul 1996 campania in urma careia Boris Eltin a fost reales presedinte, intr-o perioada in care, conform tuturor sondajelor, comunistii erau favoriti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: