Cine ii scrie lui Ciolacu postarile pe Facebook. Un fost lider PSD dezvaluie identitatea scribului

politica

Liviu Alexa, fost presedinte al PSD Cluj, dezvaluie faptul ca postarile lui Marcel Ciolacu de pe Facebook sunt scrise in realitate de consultantul Bogdan Popescu.

Desi se exprima cu greutate si are numeroase greseli gramaticale, Marcel Ciolacu are insa postari cursive si corecte gramatical pe Facebook. Postarile acestuia sunt preluate deseori de presa, insa nu ii apartin in realitate.

Alexa afirma, intr-un articol in publicatia pe care o patroneaza, Ziar de Cluj, ca postarile lui Ciolacu sunt scrise de Bogdan Popescu.

„Superficial si neatent la detalii, consiliat prost de mana sa dreapta, Bogdan Popescu, Marcel Ciolacu a dat o palma la un rahat prin nominalizarea lui Rafila in fruntea listei social democratilor de la Camera.

(…) In postarile sale, scrise de Bogdan Popescu, Marcel Ciolacu vorbea despre Holocaust si ororile sale”, a scris Alexa.

„Un rol important in echipa lui Marcel Ciolacu il are consultantul politic Bogdan Popescu, acesta lucrand cu mai multi lideri PSD in ultimii 17 ani”, scria Europa Libera in februarie 2020.

„Chiar daca este mai putin cunoscut, avand un profil aproape necunoscut opiniei publice, Bogdan Popescu este o veche cunostinta a social-democratilor. Acesta a inceput sa lucreze alaturi de PSD inca din 2003, cand a fost consilierul lui Mihai Tanasescu, fost ministru de Finante in guvernul Nastase.

Dupa aceea, consultantul politic a trecut in echipa lui Mircea Geoana in perioada 2007 – 2009, apoi a lucrat pentru Victor Ponta. Colaborarea lui Bogdan Popescu continua cu PSD prin intermediul lui Valeriu Zgonea in perioada cand acesta ajunge numarul doi in PSD si presedinte al Camerei Deputatilor.

Printre contractele avute de Bogdan Popescu s-a aflat si cel cu actualul primar al municipiului Constanta, Decebal Fagadau (intre timp a pierdut alegerile – n.red.). Consultantul politic se afla intr-o relatie cu deputata ProRomania, Gabriela Podasca, cei doi avand impreuna un copil”, mai arata Europa Libera.

Bogdan Popescu este cel care i-a facut rost lui Ciolacu si de un consultant american.

„Bogdan Popescu a avut mana libera sa aduca la partid si un consultant din afara tarii. El este cel care ne-a propus consultantul american, iar acesta se va ocupa de strategia politica a partidului. Colaborarea cu ei a inceput cam de o luna si se vad rezultatele. Consultantul american este cel care se va ocupa si de partea de sondaje, in special interpretarea datelor”, au declarat surse din conducerea PSD pentru Europa Libera.

Mai mult despre: ,

Comentarii: