Cine il protejeaza pe dinozaur? CCR a amanat a cincea oara sesizarea privind alegerea lui Melescanu la sefia Senatului

politica

Curtea Constitutionala a Romaniei a amanat, joi, pentru data de 22 ianuarie pronuntarea privind sesizarea referitoare la alegerea lui Teodor Melescanu in functia de presedinte al Senatului, au precizat, oficiali ai CCR.

Pronuntarea a fost amanata si miercuri de CCR. Potrivit unor surse, decizia de reprogramare a venit pentru ca judecatorul Marian Enache nu a putut ajunge nici joi la sedinta Curtii din cauza unor probleme medicale. Enache a fost numit de PSD in CCR.

Sesizarea de neconstitutionalitate a dispozitiilor hotararii pentru alegerea presedintelui Senatului, formulata de 33 de senatori, a fost luata prima data in discutie in sedinta din data de 16 octombrie.

Pe 10 septembrie, Teodor Melescanu, de la ALDE, a fost ales, in plen, presedintele Senatului cu 73 voturi „pentru”, Alina Gorghiu, de la PNL, obtinand 59 de voturi.

Ulterior, liderul ALDE, Calin Popescu-Tariceanu, anunta ca mai multi parlamentari din Opozitie au semnat o sesizare catre CCR privind modul in care Melescanu a fost ales la conducerea Senatului, avand si sustinerea social-democratilor la acel moment.

Mai mult despre: ,

Comentarii: