Cine minte? Administratia Penitenciarelor anunta ca NU i-a permis lui Dragnea sa-i dea interviu Ancai Alexandrescu

news

Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) a anuntat, joi, ca nu a aprobat solicitari de intervievare a unor persoane private de libertate, nici fizic, nici online. Anca Alexandrescu, care a realizat interviul cu Dragnea, a sustinut insa ca a avur permisiune din partea ANP.

”Avand in vedere vehicularea in spatiul public a unor informatii privind intermedierea unor comunicari intre reprezentanti mass-media si persoane private de libertate, precizam: Incepand cu data de 16.03.2020, odata cu decretarea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, si pana la momentul prezentei, Administratia Nationala a Penitenciarelor nu a aprobat solicitari de intervievare a unor persoane private de libertate, indiferent de forma de materializare indicata de petent (fizic/online).

In vederea prevenirii raspandirii virusului SARS-CoV-2 si, implicit, pentru protejarea vietii, integritatii corporale si sanatatii persoanelor custodiate, se mentine rezolutia amanarii punerii in practica a cererilor avand acest obiect, prin limitarea interactiunii cu terti din exteriorul mediului carceral, pana la stabilizarea contextului epidemiologic”, a anuntat ANP.

Anca Alexandrescu a declarat insa ca ANP i-a aprobat interviul, ea fiind singura acceptata, in conditiile in care si alte publicatii si televiziuni au solicitat sa realizeze interviuri cu Dragnea.

”Efectiv, i se interzice dreptul de a vorbi, desi sunt multi jurnalisti care au cerut un interviu cu Liviu Dragnea. Am facut multe demersuri in acest sens. Am incercat toate variantele, am solicitat la Administratia Penitenciarelor si abia ieri a fost aprobata cererea mea, astazi dimineata am inregistrat pe skype si urmeaza, la ora 18.00, sa difuzam interviul. Sunt cateva ore de interviu”, a declarat Anca Alexandrescu la Realitatea PLUS.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: