Cine o vrea presedinte al Romaniei pe Laura Codruta Kovesi, cu orice pret

opinii

Eforturile de subminare a DNA iau o noua forma. De data aceasta se incearca includerea sefei DNA in mizerabilele jocuri politice, pentru a compromite activitatea anticoruptie a procurorilor.

Un lung sir de acuzatii au fost atarnate de coada procurorilor DNA pentru a-i intimida, umili, inhiba sau decredibiliza. DNA a fost intai „politia politica a lui Basescu”, apoi a devenit instrumentul pentru razbunari personale al Laurei Codruta Kovesi, dupa care s-a transformat in unealta americanilor. Si nu s-a terminat, au fost activati lideri de opinie din afara si din tara, precum lobby-istul Patrick Basham sau jurnalistul Hurezeanu, pentru a acuza campania de teroare si intimidare dusa de DNA impotriva afacerilor romanesti, pana la urma toate s-au sfarsit in ridicol. Acum, alta trasnaie, Laura Codruta Kovesi ar urma sa candideze la Presedintie.

Scenariul a fost lansat Bogdan Tiberiu Iacob, jurnalist la un site specializat pe teorii ale conspiratiei in politica romaneasca. Materialul lui porneste de la ipoteza fantezista ca presedintele Iohannis va demisiona la anul, pentru ca prezidentialele sa se poata sincroniza cu parlamentarele, asa cum se doreste prin noua Constitutie, dupa care se ajunge la constatarea ca Laura Codruta Kovesi va candida in locul lui Iohannis. Cand premisa este fantasmagorica, concluzia este pe masura.

„Se vede cu ochiul liber ca sefei DNA, Laura Kovesi, i se construieste incet, dar sigur, un profil prezidential de mare calibru. O manevra viitoare care ar putea explica multe ciudatenii ale prezentului. O femeie presedinte, si inca una cu un background solid, aureolata de o vasta campanie anti-coruptie, o Carla Del Ponte autohtona care a curatat si reformat clasa politica, iata un mesaj puternic pe care Romania l-ar putea da occidentului anul viitor”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob.

Singura ciudatenie a prezentului este ca o astfel de teorie halucinanta a fost rapid propagata de o multime de alte publicatii. Care este scopul?

Perceptia ca sefa DNA isi construieste, pe baza campaniei anticoruptie, o cariera politica ar decredibiliza si compromite grav actiunile procurorilor. Toate actiunile indreptate impotriva mafiei politice de la nivel inalt ar fi din nou puse sub semnul unor rafuieli politice, Laura Codruta Kovesi ar fi acuzata ca de fapt isi elimina competitorii, ca face „politie politica”. Campaniile isterice din perioada in care DNA era acuzata ca executa ordinele lui Traian Basescu ar deveni miauneli simpatice in comparatie cu jihadul care s-ar declansa impotriva unei Kovesi banuita de ambitii politice.

Baietii care in fiecare dimineata privesc cu teama usa in asteptarea DNA cauta in continuare disperati modalitati ca sa mai domoleasca avantul procurorilor. Acum o imping cu forta si cu ce mai au prin presa pe sefa DNA sa candideze la Presedintie. Foarte probabil ca ii va refuza politicos, chiar le va trimite personal raspunsul, pe la vreo sase dimineata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: