Cine protesteaza in Piata Victoriei: „Sa vina iar PSD-ul la putere. Pentru ce sa port masca? Daca e sa moara omul, tot moare” – Video

politica

Aproximativ 100 de persoane sunt in Piata Victoriei pentru a protesta fata de „dictatura” instituita de Guvern. Printre acestea sunt numerosi pesedisti si simpatizanti ai lui Liviu Dragnea.

„Guvern mai cretin ca asta nu cred ca a avut Romania. Ce vreau eu? Sa fie ca inainte de a veni acest guvern si sa lase omul, daca e sa moara, tot moare omul. Sa vina iar PSD-ul la putere. Au venit nermenicii… PSD-ul a furat, dar ce tunuri s-at dat acum… cu masti. Pentru ce sa port masca?

Cum cineva mai istet scoate capul, il da deoparte. Ma refer la Liviu Dragnea”, a spus un pensionar.

Vezi video de la minutul 22.00:

In jur de 100 de persoane protesteaza, vineri seara, in Piata Victoriei impotriva „dictaturii” adusa de masurile luate pentru a proteja populatia de coronavirus. Multi sustin ca virusul nu exista, in realitate.

Mitingul a fost promovat de Active News, publicatie in apar deseori articole similare celor din publicatiile oficiale ale propagandei ruse, precum Sputnik.

„Vineri, 15 mai, la iesirea din ‘Starea de urgenta;, in Bucuresti va avea un loc un protest pentru libertate si impotriva dictaturii. Evenimentul se va desfasura in Piata Victoriei, de la ora 17:00”, a scris Active News.

Manifestantii nu pastreaza distanta de 1,5 metri intre ei si cei mai multi nu au masca.

La miting participa personaje des laudate de Sputnik, precum Iulian Capsali, Dan Chitic, Codruta Cerva si Adrian Severin. Acestia au participat in trecut si la manifestari prin care cereau eliberarea „patriotului” Liviu Dragnea.

„Ce se intampla este o mare minciuna prin care ni se iau toate drepturile constitutionale”, a spus Iulian Capsali in timpul mitingului.

„Oamenii sunt satuli de masuri abuzive si de incalcarea libertatilor fundamentale. S-a acumulat o tensiune, o energie in aceste luni si cred ca oamenii vor iesi in strada pentru a protesta impotriva confiscarii democratiei avand ca pretext acest Covid-19”, a sustinut un participant, citat de Active News.

Miting identic cu cel organizat de pro-rusii din Bulgaria

In jur de 2.000 de sustinatori ai unui partid ultranationalist si pro-rus bulgar au marsaluit joi prin centrul Sofiei, acuzand guvernul pentru restrictiile impuse in combaterea epidemiei de COVID-19, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Protestatarii au agitat drapele nationale si ale partidului Vazrajdane (Renasterea), si au strigat ‘Demisia’ si ‘Mafia’, pentru a-si exprima nemultumirea pentru faptul ca guvernul de centru-dreapta, condus de Boiko Borisov, a prelungit restrictiile pana la 14 iunie.

Marsul a fost primul protest public desfasurat in Bulgaria dupa introducerea starii de urgenta in urma cu doua luni. Scolile, restaurantele si barurile au fost inchise, iar multe afaceri si-au limitat sau oprit activitatea din cauza restrictiilor si a cererii reduse.

„Nu credem ca trebuie sa traim ca sclavi, ar trebui sa traim o viata normala. Rabdarea noastra s-a sfarsit si vrem ca acest guvern sa plece”, a spus Kostadin Kostadinov, liderul Vazrajdane.

Mai mult despre:

Comentarii: