Cine sunt politicienii care plang dupa „Drujba lui Dumnezeu”: „Si-a pus amprenta asupra multor proiecte esentiale pentru Romania”

politica

Ca urmare a vestii legata de moartea senatorului UDMR Verestoy Attila, mai multi politicieni au transmis mesaje de condoleante. Printre acestia se numara Liviu Dragnea si Marko Bela, fostul lider UDMR.

UPDATE Un mesaj a venit si din partea fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, care afirma ca senatorul UDMR era deschis la cooperarea tuturor fortelor politice din tara.

„Am aflat cu mare tristete aceasta veste. Attila Verestoy a fost prezent, imediat dupa Revolutie, in toate etapele vietii noastre politice – pe vremea CPUN, apoi parlamentar. A fost unul din reprezentantii comunitatii maghiare, a UDMR, care a fost prezent in toate activitatea noastra, deschis la cooperarea eficienta a tuturor fortelor politice din tara”, a declarat, pentru agentia de presa Mediafax, Ion Iliescu.

Mesajul premierului interimar, Mihai Fifor:

„M-a intristat vestea plecarii dintre noi a domnului Verestoy Attila, unul dintre cei mai longevivi membri ai Parlamentului Romaniei. Pentru mine, domnul Verestoy Attila va ramane un model de echilibru in politica Romaniei post-decembriste. Adept al dialogului constructiv, domnul senator a cultivat cu perseverenta si abilitate punti de colaborare intre UDMR si celelalte formatiuni politice, in beneficiul majoritatii si minoritatilor nationale, in egala masura”.

Verestoy Atiila, unul dintre cei mai longevivi parlamentari din Romania, a murit la varsta de 63 de ani. Potrivit primele informatii venite de la colegi parlamentari, acesta sufera de cancer pulmonar. Ca urmare a aflarii acestei vesti, mai multi politicieni au transmis mesaje de condoleante.

Primul care a iesit cu un mesaj a fost seful PSD, Liviu Dragnea, care sustine ca a aflat cu tristete vestea privind trecerea in nefiinta a senatorului UDMR Verestoy Attila.

„Am aflat cu tristete vestea privind trecerea in nefiinta a lui Verestoy Attila! A fost unul din parlamentarii cu cea mai indelungata activitate, un lider al UDMR care si-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative, esentiale pentru Romania, dezbatute si adoptate in ultimii douazeci de ani! Un partener de dialog si de dezbateri constructive!
Dumnezeu sa-l odihneasca!”, scrie Dragnea, pe Facebook.

Marko Bela, fostul lider UDMR, a spus ca senatorul Attila ii era prieten si fondator al Uniunii, fiind un adept al dialogului, al colaborarii intre romani si maghiari.

„Stiam ca este bolnav, dar speram foarte mult sa treaca de aceasta incercare. Il regret ca si prieten si pentru tot ce inseamna pentru UDMR. A avut un rol extrem de important in ceea ce priveste constructia democratica din anii ’90 din Romania, un adept al dialogului, al colaborarii intre romani si maghiari, intre UDMR si partidele romanesti. A facut parte din generatia care a construit institutiile democratice”, a afirmat Marko Bela, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Si actualul lider al formatiunii maghiare, Kelem Hunor, a avut un mesaj la adresa senatorului, afirmand ca moartea acestuia este o mare pierdere pentru partid si pentru comunitatea maghiara.

„De la el am invatat consecventa, ca niciodata sa nu te lasi batut, a avut capacitatea de a relua dialogul, de a insista, de a aduce argumente”, a afirmat liderul UDMR.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a murit, la varsta de 63 de ani, el urmand a implini 64 de ani pe data de 3 martie. Senatorul UDMR era internat de ceva vreme intr-un spital din Capitala.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: