Cine va fi ministru de Interne. O poveste savuroasa cu Dragnea, blonda lui Dragnea si Tatulici. Cum a incercat seful PSD sa isi faca vila in bloc

politica

O jurnalista din Teleorman relateaza o poveste savuroasa despre modul in care Liviu Dragnea a incercat sa isi mareasca apartamentul in care locuia la Alexandria acum peste zece ani. In poveste este implicata fostul prefect al Teleormanului, aceasta fiind in carti acum pentru postul de ministru de Interne.

Fost prefect de Teleorman si actual senator PSD, Daniela Carmen Dan este o veche cunostinta si apropiata a sefului PSD, Liviu Dragnea. Ea este cunoscuta in judet ca „blonda lui Dragnea”. Numele ei este vehiculat, in aceste zile, pentru postul de ministru de Interne. Jurnalista Carmen Dumitrescu de la Liber in Teleorman relateaza cum Dragnea si Dan au locuit la un moment dat, acum 10 ani, in acelasi apartament din Alexandria. Ambii aveau apartamente de serviciu din partea Consiliului Judetean, iar Dragnea a dat jos, ilegal, zidul care despartea apartamentul sau de al Danielei Dan pentru a-si mari spatiul. Ce s-a intamplat mai apoi aflati mai jos:

„Pe vremea cand devenea, pentru prima data, presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, Liviu Dragnea obtinea un apartament de serviciu la etajul I al unui bloc situat pe strada Ion Creanga din Alexandria. Evident ca pentru un ditamai baronul in devenire, lui Dragnea nu i-a fost suficient un singur apartament, asa ca a facut tot ce era necesar pentru ca apartamentul de langa al sau sa fie folosit tot de familia sa. Insa, nu mai putea beneficia, potrivit legii, de inca o locuinta de serviciu si atunci, Baronul a operat o smecherie in acte.

Practic, potrivit gurilor rele, dar informate, in apartamentul invecinat locuia, doar in hartii, o anonima angajata a consiliului judetean, pe numele ei… Carmen Daniela Dan! Pe vremea aceea, actualul prefect de Teleorman era un biet consilier juridic, care facea tot posibilul sa-i intre in gratii celui mai ravnit dintre puternicii judetului.

Ciudat, insa, ca intr-o discutie despre trecutul ei dificil, Carmen Daniela Dan ii marturisea subsemnatei cat de greu ii era la momentul acela sa faca naveta la Videle, fara ca subsemnata sa stie ca in acte prefecta, atunci consilier juridic, era beneficiara unei locuinte de serviciu din blocul F Modern.

Se pare ca atunci ocuparea a doua apartamente unite de catre Liviu Dragnea a atras atentia presei centrale, Mihai Tatulici venind in Teleorman pentru a constata abuzul baronului in devenire. Instiintat cu o zi inainte de sosirea echipei de jurnalisti de la Bucuresti, Dragnea a zidit intr-o singura noapte la loc peretele dintre cele doua apartamente, pentru a demonstra tuturor ca povestea nu e valabila. Desigur, echipa de jurnalisti a sesizat inadvertenta si a constatat ca pe avizierul de la scara blocului era trecut la apartamentul 2 numele Danielei Carmen Dan, despre care nimeni nu putea presupune ca va deveni prefect al judetului Teleorman si nici eventual viitor parlamentar.

Vreme de aproape de 10, Liviu Dragnea a locuit in cele doua apartamente unite, sacrificiul Danielei Carmen Dan fiind recompensat la multi ani mai tarziu, cand toata lumea uitase povestea, printr-o functie de conducere in judet.

De la surse din Consiliul Judetean Teleorman am aflat ca Dragnea avea la momentul acela centrala termica pe curent, platita de autoritatea judeteana si ca cele doua apartamente au fost amenajate tot din bani publici, inclusiv tacamurile si vesela fiind furnizate de Consiliul Judetean Teleorman.

Aceleasi surse, pe care le vom certifica cu documente in urmatoarele editii ale ziarului nostru, isi amintesc ca atunci, la momentul in care s-a difuzat emisiunea lui Tatulici, Carmen Daniela Dan a fost sunata la Videle, dar aceasta a refuzat sa discute cu jurnalistul, preferand, ca si acum, sa taca si sa spere ca lumea va uita. Oricum, la momentul acela, ea nu era o miza, fiind o biata angajata a institutiei conduse de Dragnea. Acum, la peste zece ani dupa terminarea povestii, ne putem explica si noi de unde vine simpatia lui Dragnea pentru fata simpla de la Videle care a devenit peste noapte prefect de judet. Practic, Dragnea stie sa-si plateasca datoriile si la zeci de ani mai tarziu”, scrie Liber in Teleorman.

carmen-dan

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: