Cine va fi noul sef al DNA. Astazi primim raspunsul, anticoruptia trebuie sa reporneasca in forta

news

Ministerul Justitiei este asteptat sa anunte, marti, propunerile pentru ocuparea functiilor de sef la DNA, Parchetul General si DIICOT. Lista va fi inaintata CSM pentru obtinerea avizului consultativ, iar apoi propunerile vor fi trimise presedintelui care va avea ultimul cuvant.

Procurorii care au sustinut interviul pentru sefia Parchetului General sunt: Ionel Corbu, Florin-Daniel Casuneanu, Gabriela Scutea, Laura Oprean, Pompiliu – Marian Drilea – Marga, Daniel Horodniceanu, Sorin Sandel Vasilache, Razvan Horatiu Radu.

Procurorii care au sustinut interviul pentru ocuparea functiei de sef al DIICOT sunt: Teodor Nita, Ioana Bogdana Albani, Elena- Giorgiana Hosu, Viorel Badea, Daniel Horodniceanu.

Procurorii care au sustinut interviul pentru functia de procuror-sef al DNA sunt: Mariana Alexandru, Crin-Nicu Bologa, Camelia Elena Grecu, Nistor Calin.

Rezultatele selectiei se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina de internet pe 21 ianuarie 2020.

Inainte de sustinerea interviurilor, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, afirma, pe 14 ianuarie, ca principala calitate a candidatilor la conducerea PICCJ, DNA si DIICOT trebuie sa fie capacitatea manageriala.

„Ceea ce este important este adecvarea la functie, dincolo de stapanirea legilor, a tehnicilor profesionale, e importanta capacitatea de a conduce un sistem, forta, echilibrul, viziunea de ansamblu. Sunt lucruri pe care le vom lua in considerare”, spunea Predoiu.

El a adaugat ca procedura de selectie este una transparenta, ce urmareste realizarea unei selectii obiective.

„Este o procedura transparenta, (…) am optat pentru aceasta maniera de desfasurare a interviurilor pentru a da incredere ca incercam sa evaluam toate fatetele profesionalismului, capacitatii de a conduce sisteme publice ale candidatilor, cooptand in comisia de interviu mai multi specialisti care sa vina cu intrebari din diverse unghiuri de abordare, in functie de profesiile lor, in functie de specializarile lor, astfel incat sa pot sa am o imagine cat mai completa asupra calitatilor pe care le au candidatii, inainte de a lua decizia eventuala de propunere”, a precizat ministrul Justitiei.

Propunerile ministrului justitiei vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii, in vederea obtinerii avizului acestei institutii.

Ulterior obtinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justitiei inainteaza propunerile presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functiile de conducere.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: