Cineastul roman Alexandru Belc a fost premiat la Cannes (Video)

news

Cineastul roman Alexandru Belc a castigat vineri seara premiul de regie in cadrul sectiunii Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, pentru filmul „Metronom”.

Filmul spune povestea a doi liceeni care se iubesc si scriu scrisori la emisiunea Metronom de la Europa Libera, in timp ce Tiriac si Nastase joaca Finala Cupei Davis impotriva Americii in 1972. Cand baiatul primeste aprobarea sa plece definitiv din tara, impreuna cu familia, cei doi tineri stiu ca trebuie sa se desparta, dar nu se asteptau ca ultimele zile impreuna sa devina hotaratoare pentru intreaga lor viata.

„Metronom” este debutul in lungmetrajul de fictiune al regizorului Alexandru Belc, cunoscut pana acum pentru documentarele „Cinema, mon amour” (2015) si „8 martie” (2012), scrie Agerpres.

Filmul ii are in distributie pe Mara Bugarin, Serban Lazarovici, Mara Vicol, Vlad Ivanov, Mihai Calin si Andreea Bibiri. Imaginea este semnata de Tudor Vladimir Panduru.

„Metronom” este o productie Strada Film International (Romania), Midralgar (Franta) si Chainsaw Europe, realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si La Region Nouvelle-Aquitaine si cu suportul Catena, OMD Romania si Friesland Campina.

Cine a mai castigat la Cannes

Premiul pentru cel mai bun film din Un Certain Regard a fost castigat de productia franceza „Les pires”, de Lise Akoka si Romane Gueret, iar premiul juriului a fost obtinut de filmul pakistanez „Joyland”, de Saim Sadiq.

Premiul pentru cea mai buna interpretare a fost acordat actritei Vicky Krieps („Corsage”) si actorului Adam Bessa („Harka”).

Premiul pentru cel mai bun scenariu a fost atribuit filmului „Mediterranean Fever”, al regizoarei Maha Haj, iar premiul „Coup de cour” a ajuns la „Rodeo”, de Lola Quivoron.

Premiile pentru Competitia celei de-a 75-a editii a Festivalului de la Cannes urmeaza sa fie anuntate sambata seara.

Comentarii: