politica

Ciolacisme. Seful PSD sustine ca liberalii sunt de partea puscariasilor: „Vor ca puscariasii sa faca inchisoare acasa in timp ce pe dvs. va tin in casa!”

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, sustine intr-o postare pe Facebook ca liberalii sunt de partea psucariasilor, dorind ca acestia „sa faca inchisoare acasa”.

„Nu mai credeti oameni care vor ca puscariasii sa faca inchisoare acasa in timp ce pe dvs va tin in casa!”, i-a transmis Ciolacu unui roman.

Proiectul de lege privind inchisoarea la domiciliu a fost votat inclusiv de catre toti senatorii PSD.

Presedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat proiectul de lege initiat de senatorul liberal Alina Gorghiu drept o „aberatie” si a anuntat ca deputatii liberali vor vota impotriva.

„Este o aberatie. E un proiect de lege care a fost initiat de un senator al nostru fara a avea acordul grupului parlamentar din Senat, dar mai ales fara a avea acordul conducerii PNL. PNL nu sustine acest proiect de lege, Guvernul pe care il conduc este categoric impotriva acestui proiect de lege. Am dat mandat in camera decizionala, Camera Deputatilor, catre grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor sa voteze impotriva acestui proiect care este contrar liniei politice a PNL de alegerea mea ca presedinte al PNL si, de asemenea, in cazul in care va trece de Camera Deputatilor, pentru ca am vazut ca la Senat au votat intr-o veselie aproape toti senatorii, il vom ataca la CCR.

Acest proiect este neavenit, este un proiect care nu are nimic de-a face cu politica penala a statului roman in viziunea Guvernului pe care il conduc, este un proiect care pare sa ofere solutii unor oameni certati cu legea si nicidecum sa ofere o solutie pentru problemele existente la ora actuala in Romania”, a declarat Ludovic Orban.

El a criticat faptul ca, in contextul actual, Senatul a dezbatut un astfel de proiect.

„Mi se pare cu atat mai grav ca in starea de urgenta in care se gaseste Romania in Senatul Romaniei sa se dezbata astfel de proiecte pe ideea ca poate lumea fiind concentrata pe batalia contra epidemiei de coronavirus nu o sa bage in seama astfel de proiecte. Lumea este atenta si sanctioneaza astfel de proiecte. In ceea ce ma priveste cred ca este picatura care a umplut paharul in materie de atitudine politica din partea senatorului nostru care a initiat proiectul de lege, iar PNL va fi categoric impotriva adoptarii acestui proiect si va cauta toate parghiile constitutionale si legale pentru neintrarea in vigoare a acestui proiect”, a afirmat Orban.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Portugalia nu mai este o problema pentru Europa. Ce poate invata Romania de la o tara care a cunoscut si ea un exod masiv al tinerilor

La zece ani de la plecarea "barbatilor in negru" - managerii internationali ai Comisiei Europene,…

6 ore ago

Primarul Vlad Oprea, declaratii halucinante: „Locuim trei familii in casa de 1.000 mp: eu, mama si o verisoara”. Nu mai stie cate locuinte are pe numele lui

Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a facut declaratii halucinante, luni seara, la Realitatea Plus, incercand…

2 ore ago

Un sofer roman de tir a murit in Belgia dupa ce un capac de canal aruncat de pe un pod a intrat prin parbriz. Cinci belgieni au fost retinuti

Cinci belgieni, dintre care doi minori, au fost arestati si urmeaza sa ajunga in fata…

3 ore ago

Japonia isi protejeaza frumusetile naturii. Cei care doresc sa urce pe Muntele Fuji vor trebui sa se inregistreze in avans

Prefectura Yamanashi din centrul Japoniei a anuntat lansarea unui sistem online care va reglementa numarul…

3 ore ago

Memoriile Angelei Merkel vor fi publicate in noiembrie. Ea este acuzata acum de „greseli fatale” in relatia cu Rusia

Angela Merkel isi va lansa, pe 26 noiembrie, mult asteptatul volum de memorii cu titlul…

4 ore ago