„Ciolacu a invatat smecherii de la Hayssam”. Teodorovici, noi dezvaluiri despre seful PSD. Televiziunile raspund la comanda lui Ciolacu

politica

Senatorul PSD Eugen Teodorovici lanseaza un nou val de acuzatii la adresa lui Marcel Ciolacu in perspectiva alegerilor pentru sefia partidului. Teodorovici spune ca Ciolacu este „un om care a invatat smecherii de la Hayssam” si ca acesta i-a blocat aparitiile la televiziuni.

Vineri, 7 august, ora 16, este termenul limita pentru depunerea candidaturilor in vederea Congresul PSD din 22 august.  Fostul ministru de Finante, Eugen Teodorovici, a declarat pentru Europa Libera ca desemnarea viitorului presedinte trebuie realizata in Congres pe actualul Statut. Acesta nu prevede votarea unei liste care sa cuprinda presedintele, secretarul general, prim-vicepresedintii si vicepresedintii partidului, ci votul ar trebui sa fie uninominal.

Eugen Teodorovici doreste astfel sa intre intr-o competitie directa cu Marcel Ciolacu, nu intr-una pe motiuni. Un delegat PSD la Congres ar vota astfel doar presedintele partidului, nu o lista pe care sa fie toata conducerea de la presedinte, prim-vicepresedinte, secretar general si vicepresedinti.

Eugen Teodorovici a declarat ca  isi va depune candidatura pentru functia de presedinte PSD, dar fara sa depuna si lista pentru celelalte functii.

„O competitie la Congresul din 22 august se poate face strict pe Statutul actual al partidului, care prevede participare individuala. Voi depune candidatura pentru functia de presedinte al PSD si nu pe o motiune, care nu este prevazuta astazi in Statut. Am auzit niste voci pe la colturi, niste voci de tractoristi, care nu cunosc nici legile tarii, nici statutul. Ei vor sa modifice legile tarii cand nu sunt in stare sa respecte propria lege a partidului. Aceste voci spun ca la primul punct in Congres se va vota modificarea Statutului, candidatura sa se faca pe motiune, iar la punctul al doilea sa fie dezbatuta motiunea respectiva”, a sustinut senatorul PSD.

Fostul ministru de Finante, care a fost si presedinte executiv al PSD, a precizat ca in cazul in care se va respinge candidatura sa pentru functia de presedinte se va adresa instantei pentru a se stabili cine are dreptate: el care a depus dosarul pe Statutul actual sau Marcel Ciolacu care depune un dosar pe motiune.

Teodorovici nu a dorit sa spuna ce organizatii il sustin in acest demers. Cei din tabara lui Marcel Ciolacu afirma ca senatorul PSD nu a gasit 16 nume pentru a completa o motiune la Congres.

„Pot sa fie efecte secundare negative pentru partid. Atunci cand exista o actiune in instanta care contesta actuala conducere e posibil sa fie probleme cu inregistrarea candidatilor PSD pentru locale, fie trimiterea banilor catre partid de la Autoritatea Electorala Permanenta pentru campaniile care urmeaza pana instanta nu va solutiona problema. Eu sunt multumit cand se va pronunta instanta, chiar daca trec doi-trei ani, voi arata ca actuala conducere doreste raul acestui partid”, a fost avertismentul lansat de Eugen Teodorovici.

El l-a criticat direct pe Marcel Ciolacu pe care l-a caracterizat ca fiind „duplicitar”, „un om slab care nu poate sa fie liderul PSD”, „un om care a invatat smecherii de la Hayssam”, un „om care nu comunica in exteriorul sau interiorul tarii”.

O alta acuza adusa de Eugen Teodorovici la adresa lui Marcel Ciolacu este ca presedintele interimar al PSD a blocat aparitiile in mass-media ale senatorului dupa ce acesta si-a anuntat intentia de a candida la Congres.

„Nu am un razboi cu domnul Ciolacu, nu se poate ridica la nivelul necesar pentru ca cineva sa aiba un razboi cu domnia sa. Fuge de competitie. A decis blocarea mea in ceea ce inseamna media in Romania, eu apaream in spatiul public pentru a ma lupta cu magariile facute de Guvernul liberal sau cu domnul presedinte Iohannis. Eu nu ma luptam cu domnul Ciolacu in spatiul public si atunci, nu inteleg de ce am fost blocat in spatiul media. De cand mi-am lansat candidatura, am si confirmari de la televiziuni ca am fost blocat. E modul de a intelege o competitie a domnului Ciolacu”, a mai spus Teodorovici.

Teodorovici a adaugat ca este constient ca atitudinea sa poate duce la excluderea sa din partid dupa Congres.

„Vreau sa propun o alternativa pentru ca acest partid sa revina ca scor politic la ce era in anii trecuti. Sa fie un partid modern, european, national si un partid civil. Munca mea nu o pot lua nici Ciolacu, nici Stanescu”, a sustinut fostul ministru de Finante.

Marcel Ciolacu i-a trimis o scrisoare lui Raed Arafat pentru a se interesa daca PSD poate organiza un Congres in perioada urmatoare, dar nu a primit inca un raspuns de la seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Comentarii: