Ciolacu ia jumatate de guvern in Turcia. Cel mai probabil, vizita a fost aranjata de Ponta

politica

Victor Ponta

Premierul Marcel Ciolacu incepe marti o vizita oficiala in Turcia,  unde va avea si  o intalnire cu presedintele Recep Tayyip Erdogan, potrivit unui comunicat al executivului.

Vizita la Ankara are loc la invitatia presedintelui Erdogan, potrivit unui comunicat al Guvernului.

In cadrul vizitei, ministrii care il vor insoti pe prim-ministrul vor avea intrevederi cu omologii lor turci in vederea dezvoltarii unor proiecte comune.

Vor fi semnate si o serie de Acorduri si Memorandumuri de Intelegere privind cooperarea sectoriala in domenii precum securitate sociala, IMM-uri, turism, aspecte functionale privind activitatea misiunilor diplomatice ale celor doua tari si urbanism.

”Lansarea Consiliului de Cooperare Strategica la Nivel Inalt subliniaza angajamentul Romaniei si al Turciei de a intari relatiile bilaterale atat in plan politic, cat si economic, pilon de baza al cooperarii noastre. Turcia este principalul partener comercial non-UE al Romaniei si prima destinatie extra-comunitara a exporturilor romanesti. Prin viitoarele proiecte in energie, transporturi, agricultura, industrie agroalimentara si de aparare ne-am propus sa crestem schimburile comerciale la 15 miliarde de dolari”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Din delegatie mai fac parte viceprim-ministrul Marian Neacsu, ministrul afacerilor externe, Luminita Odobescu, ministrul apararii nationale, Angel Tilvar, ministrul transporturilor si infrastructurii, Sorin Grindeanu, ministrul justitiei Alina Gorghiu, ministrul educatiei, Ligia Deca, ministrul economiei, antreprenoriatului si turismului, Radu Oprea, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si administratiei, Adrian Vestea, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, Florin Barbu, ministrul sanatatii, Alexandru Rafila, ministrul muncii si solidaritatii sociale, Simona Oprescu, presedintele ANSVSA, Alexandru Bociu.

Consilierul lui Ciolacu, Ponta, legaturi stranse cu Ankara

Cel mai probabil, vizita lui Ciolacu la Ankara a fost aranjata de consilierul sau, Victor Ponta. In urma cu trei ani, Ponta declara ca s-a apucat sa invete limba turca si ca are „afaceri” cu lideri de la Ankara.

“Mi-am pastrat relatiile de prietenie cu oameni politici din Turcia si din alte tari din Europa sau din restul lumii; am intalniri din cand in cand cu acestia in care schimbam opinii politice ; dar nu am cu niciunul o relatie formala sau un contract de consiliere ; nu sunt nici angajat, nici platit de niciun om politic sau institutie publica din Romania sau din alta tara; in mod intentionat mi-am infiintat firma de consultanta in Romania, strict pe proiecte economice (si nu politice) ca sa platesc taxe in Romania si sa pot fi oricand este necesar transparent. Dupa 20 de ani in care am ocupat functii publice acum sunt o persoana privata, fara incompatibilitati legale – dar ma consider in continuare obligat moral sa respect standarde publice normale pentru un fost Prim Ministru”, a declarat Ponta pentru G4Media.ro.

Firma, infiintata in ianuarie 2021 su se numeste Vp Projects Advisers SRL, fiind administrata de Puscasu Geanina Cristina. Ponta este actionar unic.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: