Ciolacu a primit „documente secrete” despre Simion insa nu face nimic: „Nu imi cereti sa divulg lucruri pe care nu am voie sa le vorbesc”

politica

George Simion

Premierul Marcel Ciolacu a declarat ca a primit documentele pe care le-a solicitat de la Republica Moldova si Ucraina cu privire la interdictia care il priveste pe liderul AUR, George Simion, de a intra in cele doua state, iar aceste documente au regim secret.

„Am avut aceste discutii, mi-au venit documentele. Documentele au un regim secret, dar am vazut deciziile, atat a Republicii Moldova, cat si a Ucrainei, acelea de a-si mentine interdictia in ceea ce il priveste pe domnul George Simion de a intra in Republica Moldova si in Ucraina.

Cred ca e un semnal suficient de puternic ca un om politic este interzis in acest moment de a intra in doua tari vecine. (…) Nu imi cereti sa divulg lucruri pe care nu am voie sa le vorbesc, e o decizie administrativa intemeiata”, a precizat Marcel Ciolacu, duminica seara, intr-o emisiune la Digi 24.

El a adaugat ca aceste interdictii nu tin de unirea Romaniei cu Republica Moldova.

„Sunt niste documente care nu apartin statului roman. Numai statele carora le apartin le pot face publice”, a subliniat premierul.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a declarat intr-un interviu pentru aktual24.ro ca in curand o sa apara „mult mai multe informatii despre cine este cu adevarat George Simion”.

„Nu exclud ca pana in decembrie sa avem mult mai multe informatii despre cine este cu adevarat George Simion, fie ca aceste informatii sunt asumate de Statul Roman, fie ca ele vin de la alte state euro-atlantice, care vad si ele jocul pro-Kremlin facut de AUR. George Simion si alti „camarazi” de-ai lui, din politica sau din afara politicii, „se califica” pe orice lista de sanctiuni a oricarui stat euro-atlantic, atunci cand este vorba despre persoane care nu respecta embargoul impus Rusiei, ca urmare a razboiului declansat impotriva Ucrainei, sau care colaboreaza direct cu Rusia. Sper ca in ianuarie 2025 sa se vorbeasca despre AUR numai la trecut, pentru ca altfel ne vom ocupa iar de contracararea actiunilor lor anti-romanesti, nu de proiectele de dezvoltare a tarii si de nevoile oamenilor.

Fac o paranteza. Va rog sa retineti ca, in august 2018, am precizat public ca Liviu Dragnea ar putea fi declarat persona non grata de mai multe cancelarii europene. Un an mai tarziu, mai exact in septembrie 2019, Liviu Dragnea a fost inclus de Departamentul de Stat din SUA pe lista Magnitsky, adica declarat persoana indezirabila, ca urmare a multiplelor fapte de coruptie in care a fost implicat. Si Liviu Dragnea, ca si George Simion, avea conversatii repetate cu ‘trimisi speciali’ din estul Europei”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: