Ciolacu a umilit PNL la votul de investitura a Guvernului: „Au fost 2 ani pierduti, 2 ani de instabilitate, de criza economica si sanitara in care milioane de romani au fost abandonati de stat”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, joi, in plenul Parlamentului, la votul pentru investirea Guvernului Ciuca, ca social-democratii au fost nevoiti sa ia o decizie clara de a intra la guvernare, ”dupa doi ani pierduti”. ”Romania se afla intr-un punct critic”, a afirmat Ciolacu, precizand ca PSD nu fuge de responsabilitate si vrea sa repare ceea ce au facut guvernarile anterioare.

”Romania se afla intr-un punct critic. Au fost 2 ani pierduti, 2 ani de instabilitate, de criza economica si sanitara in care milioane de romani au fost abandonati de stat. Suntem intr-un punct critici care necesita o decizie fundamentala”, a afirmat Ciolacu.

Acesta a afirmat ca ”PSD e cel mai responsabil si stabil partid din Romania”.

”De aceea, PSD trebuie sa faca o alegere in acest moment, iar alegerea era urmatoare, vom continua sa criticam o guvernare ineficienta sau ne folosim priceperea si experienta pentru a stabiliza tara. Am acceptat acum aceasta provocare pentru ca PSD nu fuge de responsabilitate. Am decis sa intram cu prima linie a partidului. Am venit cu profesionisti care au performat in mediul privat. Am venit cu medici de exceptie”, a mai declarat Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”PSD stie sa guverneze”.

”Am demonstrat-o intotdeauna mai ales cand am venit sa reparam dezastrul altor guvernari (…) Romania are nevoie de un nou drum in care statul are grija de cetatenii sai, in care munca este rasplatita. Asa ceva nu s-a mai intamplat in Romania in ultimii doi ani. In pandemie cei bogati s-au imbogatit si mai mult”, a mai afirmat Ciolacu.

”PSD intra la guvernare pentru a le fi alaturi celor care au luptat singuri pana acum. Este momentul sa le demonstram romanilor ca pot avea o guvernare care sa lucreze pentru ei, nu doar pentru cei bogati si privilegiati”, a mai declarat liderul PSD.

”PSD a venit la guvernare in momente grele si a crescut veniturile. Asa vom face si acum. Aducem mai multi bani la buget, dar si in buzunarele oamenilor. PSD a guvernat pentru oameni, asa va face si acum”, a adaugat Ciolacu.

Potrivit acestuia, ”acest guvern trebuie sa protejeze viata cetatenilor sai”.

”Am pierdut prea multe persoane dragi. Mult prea multi. Acest lucru este inadmisibil. Statul are o mare parte din vina. Oamenii trebuie sa auda adevarul (…) Nu voi minti niciodata ca am invins pandemia. Impreuna putem face acest lucru. Sa daramam zidul de ura intre vaccinati si nevaccniati. Nu sunt romani buni si mai putin buni”, a mai declarat Ciolacu.

Potrvit acestuia, masurile sanitare trebuie luate si comunicate de profesionistii din sanatate.

”Politicienii sa faca un pas in spate. Sa nu luam masuri aberante, ci de bun simt. Romania a fost nepregatita pentru valul 4. Guvernarea trebuie sa intervina eficient in lupta cu pandemia. Accesul la medicamente virale, testare exitinsa si noua campanie de vaccinare. Fiecare roman sa aiba acces la sanatate”, a mai afirmat liderul PSD.

”Intoarcerea cat mai rapida la normalitate depinde de noi, sa lasam orgoliile si mizele politice mici, sa muncim din greu pentru a stabiliza lucrurile. Romania nu a avut un plan coerent de salvare”, a adaugat Ciolacu.

Mai mult despre:

Comentarii: