Ciolacu, acum 2 saptamani: „Sa persistam in prostie? Ma vedeti pe mine votand un guvern minoritar PNL? Ar fi o tampenie”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat imediat dupa ce a trecut motiunea de cenzura ca numai niste „prosti” ar vota un eventual guvern minoritar PNL. Acum, PSD isi va oferi voturile in Parlament pentru ca Guvernul Ciuca, guvern minoritar ONL, sa fie investit.

„Ma vedeti pe mine votand un guvern minoritar PNL? Sa persistam in prostie?”, a declarat Marcel Ciolacu, cu voce ridicata, la Romania TV in seara zilei in care Florin Citu a fost demis prin motiune de cenzura.

Ciolacu a mai spus si ca este o „tampenie” ca PSD sa sustina un guvern minoritar.

„Chiar daca mi-as dori eu, colegii mei nu ar fi de acord. Ar fi o tampenie pentru Romania, pentru noi toti. Am vazut unde a dus Guvern Citu. Este exclus ca PSD in acest moment sa vina cu o alternativa pentru Romania cu un Guvern minoritar”, sustinea Ciolacu pe 7 octombrie.

Dupa doar doua saptamani, PSD-ul este insa gata sa voteze un guvern minoritar PNL. Florin Citu l-a anuntat deja pe Dacian Ciolos ca s-a inteles cu PSD pentru ca Guvernul Ciuca sa fie investit de Parlament.

„A fost o comunicare cat se poate de formala din partea presedintelui PNL, transmisa presedintelui nostru, domnul Dacian Ciolos, prin care ne-a spus ca a obtinut sprijinul PSD-ului pentru a trece guvernul prin Parlament”, a declarat Dan Barna, joi seara, la Digi24.

„Din moment ce ni s-a spus ca acest guvern are majoritate, e absolut irelevant ce vom face noi, dar e putin probabil sa votam un astfel de guvern, nu exista niciun motiv”, a subliniat Barna.

Vineri dimineata, de la Bruxelles, presedintele Klaus Iohannis a confirmat implicit ca PSD va sustine guvernul minoritar al PNL in Parlament.

Trebuie sa vedem lucrurile asa cum vad si romanii. Trebuie sa se termine criza politica, care nu este despre problemele romanilor. A fost creata de unii care au vrut sa arate cat de importanti sunt si au aratat cat de neimportanti sunt, ca sa spun foarte franc.

Eu mi-am asumat aceste reforme din 2014 si sunt hotarat sa ma implic total ca sa avem o reforma finalizata cu bine in Justitie, avem nevoie de o justitie independenta, dreapta. Legile justitiei sunt asa cum au rezultat pe vremea PSD-ului lui Dragnea, nu putem sa ramanem asa. Avem nevoie de reforma in administratie, in domeniul pensiilor, a salarizarii publice. Aceste lucruri au ramas in nelucrare.

Coalitia care a guvernat pana acum nu a reusit sa rezolve aceste probleme, zilele trecute s-a aratat cine au fost crizatorii. Cei care in loc sa faca reforme au produs crize.

Trebuie sa ne apucam de treaba, sa facem treaba cu cei care vor sa fie cu noi. Cineva trebuie sa guverneze si cineva trebuie sa sprijine guvernul in Parlament. Acesta este calculul politic si este un calcul pe care l-am facut pentru Romania si pentru romani. Asa se va intampla. Daca acest guvern va fi un an, doi sau trei, vom vedea. Dar problemele trebuie rezolvate”, a declarat Iohannis.

Comentarii: