Ciolacu, adus la Bistrita de baronul Moldovan pentru a fi tras de urechi. Dincu s-a plans baronului ca o sa fie dat afara din Guvern

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri ideea unei remanieri a ministrului Apararii, Vasile Dincu. El s-a aflat la Bistrita, in prezenta baronului PSD Radu Moldovan, cel care l-a impus pe Dincu ca ministru al Apararii.

„Cine sa fie remaniat? Vasile, tu esti remaniat?”, a reactionat Marcel Ciolacu, vineri dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa sustinuta in municipiul Bistrita, in care i-a avut alaturi pe ministrul Apararii, Vasile Dincu, pe ministrul Dezvoltarii, Cseke Attila, si pe baronul Moldovan.

Vasile Dincu a raspuns negativ intrebarii lui Ciolacu.

„Dar cine a anuntat remanierea? Exista remanieri in guverne. A anuntat domnul prim-ministru, de la UDMR ati anuntat vreo remaniere? Eu nu pot sa va promit ca nu exista remanieri, fiindca e un lucru firesc. Eu v-am zis ca avem o tema despre care vorbim, despre care n-a vorbit nimeni. Eu nu am vorbit de aceasta tema si vad ca domnul Dincu este aici cu mine si cica nu e remaniat. La ce sa oferim explicatii?”, a continuat Ciolacu, raspunzand intrebarilor jurnalistilor pe tema unei eventuale remanieri a ministrului Apararii Nationale.

Liderul PSD a reafirmat ca primul ministru este cel care face propuneri privind remanieri.

„Eu imi doresc ca eu si copilul meu sa traim intr-o Romanie normala. Aceasta coalitie functioneaza si incercam cu totii sa functioneze normal. Eu am spus foarte clar: atributul evaluarii ministrilor este in primul rand al primului ministru. Eu sunt doar co-presedinte al coalitiei. A fost o evaluare a ministrilor acum o luna si ceva, unde primul ministru nu a venit cu nicio propunere in interiorul coalitiei, de remaniere. Cand va fi cazul unei remanieri, dupa ce aceasta discutie va porni in primul rand de la primul ministru, sunt ferm convins ca nu o tine nimeni secreta, dar ce am spus foarte clar si corect pana la urma: remanierile fac parte din viata politica si din viata guvernamentala”, a adaugat Ciolacu, citat de news.ro.

Intrebat daca PSD va accepta orice propunere privind eventuale remanieri ale ministrilor sustinuti de partid, liderul social-democrat a raspuns: „Pot sa ma repet, daca nu am fost destul de clar: eu imi aduc aminte, in Romania s-au chinuit unii cate doi ani, trei ani sa creeze coalitii si pe urma au functionat cate doua saptamani sau sa le creeze de dreapta si ati vazut ce dezastru a iesit. Aceasta coalitie creionata si nascuta in doua saptamani chiar functioneaza si eu cred ca interesul nostru, al tuturor in acest moment este sa functioneze si sa depasim provocarile, mai ales internationale, pe care le traversam si aceasta suprapunere de crize. Restul e can-can. Haideti sa o lasam sa functioneze corect”.

La randul sau, ministrul Aparaii, Vasile Dincu, a comentat informatiile aparute privind eventuala la remaniere: „Politica nu functioneaza pe surse”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: