Ciolacu, analfabet si in Ardeal: „L-ar fi arestat pe Sorin Grindeanu DUPA scaunul de prim-ministru”

politica

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a stalcit din nou limba romana chiar in inima Ardealului. Intr-o conferinta de presa la Zalau, el a spus ca Sorin Grindeanu ar fi fost arestat „dupa scaunul de prim-ministru” dacar ar fi procedat la Ludovic Orban.

„Domnul primar a spus cu amaraciune ca este, la fel ca ceilalti primari de municipii resedinta de judet, care a primit zero lei din fondul de rezerva la primului ministru. Un fond de rezerva care ar trebui folosit la calamitati, la situatii de urgenta, sub nicio forma pentru a face plati catre anumiti primari care au parasit barca PSD. Au ales calea cea mai josnica de a face politica, respectiv minciuna si platile de bani directe care (pe care – n.red.)  daca le-ar fi facut Sorin Grindeanu l-ar fi arestat dupa (de pe – n.red.) scaunul de prim-ministru”, a declarat Ciolacu la Zalau.

 

Conferinta de presa sustinuta de presedintele #PSD Marcel Ciolacu, presedintele Consiliului National al PSD Vasile Dincu, primarul municipiului Zalau Ionel Ciunt si candidatul PSD la CJ Salaj Florin Florian

Posted by Partidul Social Democrat on Friday, 25 September 2020

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a facut o gafa uriasa si luni seara, la TVR 1. Incercand sa atace guvernul cu un citat referitor la nazisti, Ciolacu a spus ca autorul citat a fost Martin Luther, insa acesta a trait cu 400 de ani inainte de aparitia nazismului.

„A fost un pastor, Luther, care a zis: ‘Au venit, i-a luat pe comunisti, n-am reactionat ca nu eram comunist. Au venit, i-a luat pe social-democrati, nu am reactionat ca nu eram social-democrat. Au venit, i-au luat apoi pe evrei, nu am reactionat ca nu eram evreu. Cand au venit si m-au luat pe mine nu a mai avut cine sa ma apere’.

Este aceeasi logica ca atunci. Ne iau pe fiecare in parte sub aceasta masca, ca nu sunt bani, si vor taia iarasi si salarii si absolut tot din cauza ca sunt incompetenti”, a declarat Ciolacu la TVR.

Realizatorul emisiunii, Ionut Cristache, nu a avut nicio corectie de facut.

Citatul corect este: „Cand nazistii au venit sa ii ia pe comunisti, n-am scos o vorba. Nu eram comunist. Cand i-au arestat pe social-democrati, am tacut. Nu eram social-democrat. Cand au venit sa ii ia pe sindicalisti, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Cand au venit sa ii ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Cand au venit sa ma ia pe mine, nu mai ramasese nimeni care sa-mi ia apararea”.

Autorul acestor spuse a fost Martin Niemoller, un pastor luteran german.

Martin Luther, despre care Ciolacu afirma ca este autorul citatului, a a trait in secolul XVI (1483-1546). A fost primul reformator protestant ale carui reforme au dus la nasterea Bisericii Evanghelice-Luterane.

Mai mult despre: ,

Comentarii: