politica

Ciolacu anunta ca darama Guvernul, “in mod categoric”, in luna august: “Nu poate exista un haos mai mare”

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, anunta ca in mod „categoric” social-democratii vor introduce in luna august motiunea de cenzura la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban. Liderul PSD sustine ca nu poate exista un „haos mai mare”, nici in ceea ce priveste gestionarea crizei sanitare si nici in ceea ce priveste starea economiei. Ciolacu spune ca s-au strans deja 202 semnaturi pentru introducerea motiunii.
Intr-o interventie telefonica la Antena 3, presedintele interimar al PSD a afirmat ca Guvernul liberal este „un esec politic” si anunta ca PSD nu va mai astepta iesirea din starea de alerta, ci va depune motiunea de cenzura in cursul lunii august.

„Au vrut sa foloseasca politic aceasta pandemie, atat au putut ei, si in acest moment s-a ajuns la o lipsa totala de credibilitate. Lipsa de transparenta din trecut si faptul ca trebuia de la inceput sa testeze cat mai multi oameni a dus la aceasta lipsa de credibilitate totala. Guvernul Orban este un esec politic, cred ca cel mai mare post decembrist, pentru ca au facut totul intr-o logica electorala. (…) Nimeni nu a facut un apel la toate fortele politice pentru a se face un anumit tip de comunicare, iar Guvernul Orban a dorit sa faca o manipulare in interes politic acestei pandemii. Am decis ca in luna august sa depunem motiune de cenzura. Haos mai mare decat este acum nu poate exista atat in gestionarea pandemiei cat si in economie. (…) Decizia este clara: vom depune motiune de cenzura pentru ca nu putem crea un haos mai mare decat este acum”, a afirmat Marcel Ciolacu duminica dupa amiaza, la Antena 3.

Liderul PSD a anuntat totodata ca s-au strans 202 semnaturi pentru sustinerea motiunii de cenzura si se arata sigur ca Guvernul va cadea.

„Ne bazam pe voturile PSD, deja am strans 202 semnaturi, pana La 233 avem discutii cu toti partenerii politici din Parlament. (…) Eu zic ca, categoric, motiunea va trece”, a adaugat Ciolacu.

Acesta a precizat ca unul dintre motivele invocate in textul motiunii va fi legat de gestionarea epidemiei, pe langa motivele legate de majorarea pensiilor si a alocatiilor copiilor.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

SUA anunta noi sanctiuni pentru transferurile de arme dintre Coreea de Nord si Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

4 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

4 ore ago

SUA dezvaluie o propunere de relaxare a restrictiilor privind marijuana

Departamentul de Justitie al SUA a dezvaluit joi o propunere istorica de a reduce restrictiile…

4 ore ago

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului spune ca Papa Francisc va vizita Turcia anul viitor

Papa Francisc planuieste sa viziteze Turcia anul viitor pentru a marca aniversarea Primului Sinod de…

4 ore ago

CTP, enervat dupa ce l-a vazut pe Burduja complimentandu-se cu Piedone: „Vrea sa se dea bine pe langa Voiculescu-Varanu, in nadejdea ca mai pica ceva…”

Cristian Tudor Popescu ii face un portret deloc magulitor lui Sebastian Burduja, candidatul PNL la…

O oră ago