Ciolacu anunta ca-l va baga pe premierul Orban la puscarie: „Va raspunde pentru hotii. Incepe sa indemne la anarhie”

politica

Intr-o noua postare agresiva pe Facebook, Marcel Ciolacu sustine ca membrii guvernului PNL vor „raspunde pentru hotiile din aceasta perioada”. El mai sustine ca premierul Orban a indemnat la „anarhie”.

„Orban devine toxic pentru Romania fiindca incepe sa indemne la anarhie. Domnule Iohannis, treziti-l si spuneti-i ca tara nu e o crasma!

Seful Guvernului devine principala amenintare la adresa stabilitatii statului in plina pandemie, dupa indemnul aberant ca romanii sa nu respecte deciziile Curtii Constitutionale. Cand era in opozitie, Orban lauda Curtea la orice verdict impotriva Guvernului PSD. Acum, cand CCR spune Executivului PNL ca a fost incompetent, judecatorii sunt practic invinuiti pentru raspandirea COVID in Romania. De fapt, Orban poate fi acuzat ca zadarniceste ordinea constitutionala si statul de drept. Este un anti-model absolut si le-o arata romanilor cu insistenta.

Pentru Orban si PNL, normal si firesc in pandemie este sa poti petrece cand ai chef, la Guvern, in restaurante sau corturi – fara restrictii.

Pentru Orban si liberali, normal si firesc este sa cheltui miliarde cu gasca fara sa dai socoteala despre asta.

Pentru Orban, normal si firesc este sa aplici doar ce fragment de lege iti convine, si numai daca poti castiga ceva de pe urma ei.

Am crezut ca episodul cu bauta de la Guvern a fost un caz nefericit, dar imi dau seama ca aceasta este atitudinea normala a premierului fata de romani si fata de lege. Poti sa-l scoti pe Orban din carciuma, dar nu ai cum sa scoti carciuma din el!”, a scris Ciolacu.

Raspunzand apoi unui comentariu, Ciolacu a mai spus ca Orban si ministrii sai vir raspunde pentru „hotiile din aceasta perioada”.

Premierul Ludovic Orban a declarat, sambata, ca sunt doua consecinte ale deciziei Curtii Constitutionale privind internarea obligatorie a pacientilor cu COVID-19, iar recomandarea catre toti cetatenii este sa tina cont de regulile firesti si nu de deciziile CCR pana Guvernul va adopta proiectul de lege care va reglementa lucrurile.

„Prima consecinta a deciziei CCR este ca pacientii pot fi externati la cerere, nu pot fi opriti in cazul in care doresc sa fie tratati. A doua consecinta este ca nu mai putem aplica masura carantinarii, izolarii la domiciliu. De exemplu, daca un pacient vrea sa iasa din spital, nu mai poate fi oprit, dupa publicarea in Monitorul Oficial a deciziei CCR si nici nu intra in izolare la domiciliu. Deci CCR a decis ca o persoana infectata cu COVID-19 poate sa circule libera fara nicio masura de restrictie, lipsind autoritatile de posibilitatea de a lua astfel de masuri care sunt adoptate in toate statele europene”, a afirmat Orban, intr-un interviu difuzat de Digi 24.

Ludovic Orban a sustinut ca „CCR nu e la prima decizie care zadarniceste eforturile pentru a apara sanatatea si viata cetatenilor”, el mentionand ca intre starea de urgenta si starea de alerta Curtea Constitutionala a anulat toate amenzile si a interzis autoritatilor statului sa dea amenzi.

Premierul a anuntat ca se lucreaza la proiectul care va reglementa lucrurile si care ar putea fi adoptat de Guvern saptamana viitoare.

„Imediat ce am vazut decizia CCR, deja am structurat o lege. E o echipa comuna a Ministerului Sanatatii, Justitiei si Internelor, cu componenta de IGSU, care lucreaza la un proiect de lege, care va intra cat mai repede cu putinta. Convoc sedinta de Guvern in momentul in care este gata proiectul, luni, cel tarziu marti, dupa parerea mea. Decizia CCR nu produce efecte pana nu e publicata in Monitorul Oficial. Cand va fi, va produce efecte. Recomandarea mea catre cetateni este sa respecte toate regulile. Cererea mea, recomandarea mea catre toti cetatenii este sa nu tina cont de deciziile CCR, sa actioneze responsabil, asa cum au actionat pana acum, (…) sa tina cont de regulile firesti. (…) Managementul spitalului nu poate sa impiedice o persoana internata cu COVID-19, care vrea sa plece, iar noi nu putem lua masura de izolare la domiciliu”, a afirmat Ludovic Orban.

Mai mult despre: ,

Comentarii: