Ciolacu anunta ca PSD va vota chiar si motiunea de cenzura a USRPLUS: „Sa depuna ei o motiune, USR-ul cu AUR-ul, si eu va promit ca toti colegii mei, 157, o vor vota”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi seara ca PSD va vota orice motiune de cenzura, inclusiv una depusa de AUR sau USRPLUS.

„Am venit normal, a inceput o noua sesiune parlamentara. Avem acest drept constitutional sa depunem o motiune de cenzura, am venit cu textul, am semnaturile in masina. 157 de semnaturi. Avem nevoie de 234. Presupun ca cei de la AUR sunt in opozitie; sa vina sa discutam.

Sa depuna USR impreuna cu AUR motiunea. Va spun la dumneavoastra in studio pentru prima oara: PSD-ul voteaza motiunea si pica Guvernul Citu. Sa depuna ei o motiune, USR-ul cu AUR-ul, sa o depuna la Parlament si eu va promit ca toti colegii mei, 157, o vor vota”, a declarat Ciolacu la Romania TV.

USPLUS, AUR si PSD au anuntat ca au inceput sa stranga semnaturi pentru motiunile lor impotriva lui Citu.

Executivul va avea o sedinta vineri, de la ora 16.00, iar pe ordinea de zi a intrunirii va fi inclus si proiectul de ordonanta de urgenta privind programul de investitii „Anghel Saligny”, a anuntat europarlamentarul PNL Gheorghe Falca.

Ministrii USR PLUS nu vor participa la intrunirea Guvernului, ci doar la sedinta coalitiei de la ora 18.00.

Liderul deputatilor USR PLUS Ionut Mosteanu a afirmat ca premierul Florin Citu a pierdut sustinerea formatiunii si a anuntat ca au fost discutii cu AUR pentru depunerea unei motiuni de cenzura, dupa demiterea ministrului Justitiei Stelian Ion si preluarea interimara a portofoliului de catre Lucian Bode.

Intrebat daca ministrii USR PLUS ar putea demisiona, Mosteanu a afirmat: „Toate variantele sunt pe masa, insa cred ca in momentul acesta e foarte periculos sa il lasam pe Florin Citu cu toata puterea pe mana, pentru ca nu stie sa o foloseasca. A folosit-o abuziv, a presat ministri sa ii avizeze o OUG care nu are absolut nicio urgenta. Vrem dezvoltare, dar vrem sa nu mai repetam greselile trecutului. Nu vrem sa deschidem o cutie a Pandorei si sa repetam greselile din PNDL 1 si PNDL 2”.

„Orice discutie in coalitie incepe de la demisia premierului Florin Citu si apoi discutam orice”, a mai adaugat Mosteanu, referitor la faptul ca liberalii au anuntat sustinerea premierului in continuare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: