politica

Ciolacu anunta o crestere consistenta a PSD in sondajele de opinie: 34%. Recent a solicitat alegeri anticipate

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, sustine ca PSD a ajuns in sondajele de opinie la 34%, in crestere cu cinci procente din decembrie 2020, de la alegerile parlamentare.

„Cu adevarat, PSD a crescut de la alegerile generale, este evident. (…) Suficiente procente. A ajuns cred ca la un procent, acum fara redistribuire, procentul pe care il reprezinta PSD in Parlament fara a lua redistribuirea”, a declarat Ciolacu pentru G4Media. PSD are acum, dupa redistribuire, 34% din numarul de parlamentari. PSD a obtinut 28,9% la alegeri.

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, a solicitat marti organizarea de alegeri anticipate: „Cred ca ne-ar trebui niste anticipate. E singura varianta de-a iesi din nebunia in care ne-au afundat astia! Si sansa de-ai trimite inapoi in lumea lor absurda!”.

Ciolacu a sustinut acum o saptamana ca actualul Parlament nu mai este legitim si a vorbit despre organizarea de alegeri anticipate. „Maine, daca sunt alegeri, PSD-ul castiga alegerile nu cu 4-5 procente, detasat!”, a pretins Ciolacu.

„Tineti minte ce spunea presedintele Iohannis? ‘Dom’le, actualul parlament nu mai reprezinta votul romanilor’. Il anunt astazi pe domnul presedinte ca actualul parlament nu mai reprezinta votul romanilor, dupa doua luni de la alegeri. Maine, daca sunt alegeri, PSD-ul castiga alegerile nu cu 4-5 procente, detasat! Ce faci in astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate”, a declarat Ciolacu la DC News.

Ciolacu a anuntat apoi ca PSD va propune modificarea Cobsititutiei astfel incat daca un partid paraseste coalitia guvernamentala sa fie declansate automat alegeri anticipate.

„In momentul in care se destrama coalitia, alegerie anticipate, normal. Suntem singura tara in Europa care nu a avut alegeri anticipate in 30 de ani”, a mai spus Ciolacu.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

2 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

49 de minute ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

3 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

3 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

4 ore ago