politica

Ciolacu anunta o noua motiune impotriva lui Vlad Voiculescu: „Ministrul este gol in cap si in suflet”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat luni ca PSD va depune o noua motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu. „Sa iesi si sa spui ca cei care au fost internati si evacuati noaptea din Spitalul Foisor erau fericiti, pur si simplu ne demonstreaza ca Vlad Voiculescu este gol atat in suflet cat si in cap”, a declarat Ciolacu.

„Am discutat astazi imn Biroul Politic National despre situatia absolut revoltatoare de la Spitalul Foisor. Am decis ca astazi sa depunem o noua motiune simpla impotriva ministrului Sanatatii. Tinand cont de gravitatea situatiei, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputatilor ca in aceasta saptamana sa fie dat votul pe aceasta motiune simpla.

Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a intamplat si se intampla acum cu gestionarea pandemiei. Nu se fac teste, a intrerupt testarea si in scoli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial in Romania pe perioada pandemiei. Poate domnul Citu, prim-ministrul Romaniei, isi doreste sa ajungem pe primul loc, doar asta ar justifica mentinerea in continuare a domnului ministru Vlad Voiculescu. Scuzele sale, pur si simplu, sunt penibile”, a declarat Marcel Ciolacu intr-o conferinta de presa.

„Sa iesi si sa spui ca cei care au fost internati si evacuati noaptea din Spitalul Foisor erau fericiti, pur si simplu ne demonstreaza ca Vlad Voiculescu este gol atat in suflet cat si in cap. Nu poti sustine in fata romanilor care au vazut acele imagini ca pacientii erau fericiti. (…) Sa vedem daca grupul minoritatilor va mai sustine un asemenea impostor. (…) Daca ne luam dupa decaratiile penelistilor parlamentari, motiunea ar trebui sa treaca”, a mai declarat Ciolacu.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, nu a declarat insa ca „pacientii transferati au fost fericiti”. El anuntat duminica seara ca a vorbit cu toti pacientii care au fost transferati de la Spitalul Foisor. El a dezvaluit ca toti acesti pacienti, „fara exceptie”, „au fost impresionati de faptul ca acum, in acest moment, la Spitalul Foisor pacientii care au nevoie acuta de terapie intensiva sunt ajutati sa lupte pentru vietile lor”.

„Am vorbit cu toti acesti pacienti externati care sunt acasa si ne-am informat asupra starii de sanatate a tuturor pacientilor care au fost transferati de la Spitalul Foisor in alte spitale din Bucuresti si din tara. Impreuna cu colegi din Ministerul Sanatatii i-am sunat personal pe fiecare dintre cei externati, pe multi i-am sunat personal in cursul zilei de ieri si de astazi.

Fara exceptie, cei cu care am vorbit si-au declarat solidaritatea cu cei care acum se lupta pentru propria viata. Fara exceptie, oamenii au fost impresionati de faptul ca acum, in acest moment, la Spitalul Foisor pacientii care au nevoie acuta de terapie intensiva sunt ajutati sa lupte pentru vietile lor.

Am fost de asemenea impresionat de empatia si solidaritatea tuturor celor cu care am vorbit. Mi-a amintit de inceputul acestei pandemii si de solidaritatea de care romanii au dat atunci dovada. Toate acele donatii, toate acele gesturi marunte ale unor oameni si ale unor companii de solidaritate. Romanii nu s-au schimbat. Ce s-a schimbat este scena politica”, a spus Vlad Voiculescu.

El a spus ca Ministerul Sanatatii a gasit deja solutii pentru cazurile urgente, pentru operatii si tratament la Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”.

„Ministerul Sanatatii a gasit deja solutii pentru cazurile urgente, pentru operatii si tratament la Spitalul „Agrippa Ionescu”. Conducerea Spitalului „Agrippa Ionescu” si medicii de acolo s-au oferit sa primeasca si medici curanti de la Foisor pentru a opera pacienti acolo unde este cazul, pentru a-i vedea, pentru a le oferi consultatiile de care au nevoie si asta imediat. De maine, pacientii care au nevoie de operatii sau pot fi primiti pentru tratament sau controale pot merge deja la Spitalul „Agrippa Ionescu” sau la alte spitale din tara cu care Ministerul Sanatatii a luat legatura. (…) Toti pacientii externati au avut de ales intre a fi transferati de la Spitalul Foisor catre alt spital sau a merge acasa. Toti cei care au fost externati au avut de ales daca vor fi transferati cu o ambulanta sau vor fi preluati de catre familie. Cei care au nevoie sa fie vazuti de medicul care i-a operat o vor putea face printr-o colaborare intre Spitalul Foisor si echipa Spitalului „Agrippa Ionescu””, a explicat ministrul Sanatatii.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Fostul sef al NATO: „Sistemele din Romania si Polonia ar trebui sa doboare rachetele Rusiei care vizeaza Ucraina”

Tarile NATO ar trebui sa foloseasca sistemele de aparare aeriana cu baze in Europa de…

58 de minute ago

Barbatul care a atentat la viata premierului slovac Fico este poet, membru al Uniunii Scriitorilor din Slovacia. El are 71 de ani

Presa slovaca a relatat ca atacatorul care a tras cinci gloante asupra premierului Robert Fico…

5 ore ago

Cea mai bogata femeie din Australia cere Galeriei Nationale sa-i retraga portretul dintr-o expozitie

Miliardara australiana Gina Rinehart a cerut Galeriei Nationale din Australia sa-i elimine portretul dintr-o expozitie…

5 ore ago

Atacul asupra premierului slovac Robert Fico trimite unde de soc in toata Europa. Reactie si din partea SUA

Atacul de miercuri asupra premierului slovac Robert Fico in orasul Handlova, in urma unui eveniment…

5 ore ago

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc la Poarta Alba

O locomotiva a Grup Feroviar Roman a luat foc, miercuri seara, la iesire din Poarta…

5 ore ago