Ciolacu anunta o propunere surpriza de premier: „Ludovic Orban nu mai poate sa fie premier al Romaniei dupa acest vot”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica seara ca PSD are o lista cu patru propuneri de premier. Printre acestea se afla, mai nou, si Alexandru Rafila.

„Exista un usor avantaj al PSD, mi-este greu de crezut… daca toti reprezentantii PSD vor ramane pana la ultimul buletin de vot si vor numara voturile corect, se va confirma ca PSD este pe primul loc. Conform Constitutiei, partidul cu cele mai multe voturi merge primul la Cotroceni pentru a propune premierul.

Este evident ca Ludovic Orban nu mai poate sa fie premier al Romaniei dupa acest vot. Faptul ca PSD este pe primul loc, romanii i-au transmis un semn foarte clar ca Romania trebuie sa aiba un guvern cu specialisti care sa gestioneze criza sanitara si economica”, a declarat Ciolacu la Antena 3.

Intrebat pe cine propune PSD ca premier, Ciolacu a mentionat ca are o lista cu patru nume: Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Vasiel Dincu si Alexandru Rafila.

Rafila a sustinut, duminica seara, ca „am reusit sa convingem majoritatea cetatenilor din Romania ca PSD are solutii”. Prezenta totala la vot a fost insa de putin peste 30%.

„PSD a castigat aceste alegeri, rezultatul din sondaje cu siguranta va fi confirmat la numaratoarea voturilor si opinia mea este ca aceasta diferenta se va consolida. Este un lucru extrem de important ca am reusit sa convingem majoritatea cetatenilor din Romania ca PSD are solutii, ca PSD doreste sa faca o alta politica in Romania, politica responsabilitatii, a profesionalismului si care nu are loc de festivism si de demagogie. Ceea ce vrem imediat, cat mai repede dupa incheierea numaratorii voturilor, este ca aceasta tara sa aiba un guvern stabil, care sa poata sa ofere solutii in situatii de criza majora in domeniul sanitar, ca aceste solutii pentru domeniul sanitar sa ofere premise pentru redresarea economica si pentru functionarea societatii romanesti”, a precizat Rafila, la sediul central al PSD, dupa primele rezultate exit-poll.

In opinia sa, exista „o problema majora in ceea ce priveste societatea romaneasca in acest moment”.

„Polarizarea a fost extrema in cursul campaniei electorale, chiar daca ea a fost o campanie online, asa cum sunt si scolile online. Deci lucrul acesta poate ca nu a mobilizat suficient electoratul, dar pana la urma asta este situatia. Am incercat sa ne adaptam si putem sa venim cu solutii concrete, cu oameni specializati pentru fiecare dintre domeniile de care Romania are nevoie pentru a depasi aceasta situatie dificila. Multumesc tuturor colegilor din PSD pentru sprijin si va asigur ca ceea ce am spus atunci cand am facut pasul in politica, ca voi fi totdeauna sincer, cu dumneavoastra si cu colegii mei, ramane valabil”, a sustinut Alexandru Rafila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: