Ciolacu apare cu scandal si minciuni dupa sarbatoarea de Paste: „Scoala reincepe in conditii de haos si incertitudine. Daca am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”

politica

PSD condamna incapacitatea coalitiei de guvernare de a lua o decizie clara in privinta testarii anti-COVID-19 in unitatile de invatamant, ceea ce face ca scoala sa reinceapa in aceeasi stare de confuzie in care se afla inainte de vacanta.

„Dupa cinci saptamani de vacanta fortata, scoala reincepe in aceleasi conditii de haos si incertitudine in ceea ce priveste testarea elevilor. Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta. Decizia privind testarea anti-COVID-19 in scoli a ramas la stadiul ‘vom vedea’, ‘vom analiza’.

Aflam in continuare ca in aproape jumatate dintre localitatile din Romania, scoala incepe in regim online pentru foarte multi elevi. Acest lucru ar fi putut fi prevenit daca in loc sa se certe, ar fi pus la punct un sistem eficient de testare, cum au facut mai toate statele europene, inca de la inceputul anului”, a declarat presedintele PSD Marcel Ciolacu, printr-un comunicat de presa.

Totodata, PSD considera ca decizia Guvernului de a permite prezenta fizica la cursuri pentru ciclul primar vine mult prea tarziu, dupa ce anul scolar a fost total compromis pentru aceasta categorie de elevi.

„Abia acum recunosc cat de prost au gestionat scoala in pandemie si cum au sacrificat o generatie intreaga de elevi. Abia acum au admis ceea ce PSD le spunea inca de anul trecut: copiii din ciclul primar trebuiau lasati sa vina la scoala, asa cum a fost peste tot in Europa! Era la mintea cocosului ca nu poti invata un copil sa scrie in regim online! Le-a luat opt luni sa admita acest adevar simplu. Daca am fi avut consens politic pe pandemie, cum le-am propus noi, nu s-ar fi ajuns aici!”, a subliniat Ciolacu.

Mai mult despre:

Comentarii: