Ciolacu arunca in curtea PNL-ului scandalul OUG 84: „E rostul Ministerului de Interne si Ministerului Justitiei sa gaseasca o solutie”

politica

Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, ca este rostul ministerelor de Interne si Justitie sa gaseasca o solutie privind permisele ridicate in urma controalelor drog-test, el precizand ca modificarea se refera la faptul ca in maximum 72 de ore, sa fie dat raspunsul de la IML, in cazul in care statul roman nu se incadreaza in termen, urmand ca permisul sa fie restituit, pana cand vor fi gata rezultatele analizei. Cele doua ministere sunt conduse de reprezentanti ai PNL.

”E rostul Ministerului de Interne si Ministerului Justitiei sa gaseasca o solutie. E o modificare, asa cum am anuntat-o, la Ordonanta, ca in maximum 72 de ore sa fie raspunsul dat de la IML si in cazul in care statul roman nu se incadreaza, va restitui dupa aceasta perioada permisul, urmand, dupa analizele finale, dupa rezultat, sa puna in aplicare legea. E un lucru corect”, a spus premierul Ciolacu, citat de news.ro.

El a precizat, despre laboratoarele de analiza a acestor teste, ca in opinia sa, este corect sa ramana la IML.

”Am avut sedinta comuna si cu ministrul Sanatatii care deja a informat parte din presa ca avem un program semnat cu Banca Mondiala, de aproximativ 40 de milioane de euro, pentru cele 6 centre regionale si cele vreo 22 sau 24 de zone din tara, astfel incat sa sputem acoperi eficient, cu aparatura noua, fiindca trebuei sa recunoastem ca exista acest fenomen in Romania, cum exista in toate statele dezvoltate. Si atunci trebuie o abordare profesionista si o logistica la dispozitia statului, astfel incat rezultatele sa fie rapide”, a completat Ciolacu.

Ciolacu a declarat, luni, referindu-se la Ordonanta 84, ca nu stie ca vreun sofer sa fi ramas fara permis pentru o simpla pastila de raceala.

„Nu s-a intamplat pana acum acest lucru, stiu si eu, stiti si dumneavoastra. Imi puneti o intrebare ca si cum s-ar intampla acest lucru. Eu v-am spus: joi vom lua masurile ca acest lucru sa nu se intample”, a spus premierul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: