politica

Ciolacu explica de ce nu vrea sa spuna PSD cati bani da la RTV si Antena 3. Sustine ca transparenta ar fi „dictatura”

Presedintele PSD Marcel Ciolacu spune ca el ar vrea sa faca publice datele despre cati bani da partidul si caror institutii de presa, dar ca nu-l lasa contratele.

Intrebat, intr-un interviu acordat Europa Libera de ce nu vrea PSD sa dea aceste date, catre ce institutii de presa se duc banii, Ciolacu a raspuns sec: ”Nu e adevarat ca nu vrem sa dam aceste date. Banii merg la presa”.

La insistentele jurnalistei sa prezinte o lista cu numele institutiilor de presa, Ciolacu a spus ca nu ii permit contractele.

”Eu nu sunt de acord sa lucrez cu contracte directe cu site-urile de presa, caci n-avem voie sa avem contracte cu televiziunile si acest lucru nu s-a intamplat. PSD lucreaza printr-o agentie sau prin mai multe agentii, pentru ca agentia imi spune foarte clar cat de eficienti sunt cheltuiti acesti bani.

Am un contract comercial in acest moment cu o agentie. Am discutii cu agentiile respective ca sa pot sa dau aceste informatii. Eu nu am facut platile catre site-uri, ci catre agentie, pe baza unui raport facut de catre agentie, care ne spune: aici e difuzarea atat, acesta este ratingul. Platile nu le-a facut direct PSD-ul. (…)

Banii sunt cheltuiti corect. Toate institutiile statului au controlat acest lucru. Eu v-am spus concret, PSD are contract printr-o agentie sau mai multe agentii. Si agentiile au, la randul lor, un contract comercial cu respectivele site-uri.

Dvs. doriti o informatie detaliata. In acest moment, am inceput prin avocati, corespondenta cu agentia. Agentia a inceput prin avocatii ei corespondenta cu proprietarii de site-uri, daca dam sau nu aceste informatii. Am inteles care este prioritatea presei in acest moment sa afle aceste detalii. E un contract comercial. Daca dau aceste informatii, pierd procesul cu agentiile”, a spus Ciolacu, evitand sa raspuna.

El a spus ca pe un viitor nedefinit va include in contractul cu agentia sa aiba dreptul de a face publice datele.

Intrebat de ce plateste PSD pentru astfel de contracte cu presa, seful de partid a spus ca pentru a-si promova politicile publice.

Intrebat daca atunci cand e invitat la o emisiune TV si in platou se afla si un reprezentant al unui site care primeste bani de la PSD nu ii asigura o interactiune mai ”blanda”, Ciolacu a dat un raspuns bizar.

”Sa stiti ca cea mai ieftina forma de guvernare este dictatura. Haideti sa ne hotaram ce vrem. Vrem democratie sau dictatura. Democratia aduce si costuri, dar cea mai ieftina forma de guvernare este dictatura. Nu este nimic perfect. Democratia nu este perfecta. Dar, daca cautam acum sa gasim o forma de guvernare perfecta, n-o vom gasi”.

Ciolacu a inistat ca desi au existat tentative si de la PSD, si de la alte partide de a ”controla presa”, nimeni nu a reusit asta.

”Nimeni, niciodata nu a controlat presa. Va pot da exemple si de la celelalte partide, dar si din PSD, exemple cu cei care au dorit sa controleze, dar nu au reusit si nici nu o sa reuseasca. Dar este normal sa am un instrument unde sa imi promovez politicile publice. Nu cred ca fac parte dintre oamenii politici care au fost mangaiati pe crestet de catre presa”, a conchis liderul PSD.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Raisi, in Azerbaidjan, implicat intr-un incident. Acesta ar fi efectuat o aterizare fortata

Elicopterul care il transporta pe presedintele iranian Ebrahim Raisi, in timpul vizitei acestuia in Azerbaidjan…

O oră ago

Israelul a lovit o tabara de refugiati din centrul Fasiei Gaza. Cel putin 31 de morti

Lovituri aeriene israeliene au provocat, duminica dimineata, moartea a cel putin 31 de persoane in…

2 ore ago

Cod galben de ploi si grindina in mai multe zone din tara. Ciclonul care a facut ravagii in vestul Europei ameninta si Romania

Ciclonul care a lovit Europa se apropie de Romania, dar vestea buna este ca acesta…

3 ore ago

Razboi hibrid. Rusia a alimentat tensiunile din Noua Caledonie, Franta si-a trimis acolo trupele de elita – Video

Parisul a trimis unitati de elita in Noua Caledonie pentru a recupera drumul de la…

4 ore ago

Doua rachete rusesti au lovit, astazi la pranz, un centru de recreere de langa Harkov. Cel putin cinci civili morti si 16 raniti

Cel putin cinci persoane au fost ucise si 16 ranite, duminica, intr-o zona de recreere…

3 ore ago

Flota ruseasca a Marii Negre, lovita din nou. Ucrainenii au distrus dragorul „Kovrovets”

Inca o nava a Flotei Marii Negre a Federatiei Ruse a fost atacata, relateaza site-ul…

4 ore ago