Ciolacu, catarat pe mortii Covid: „Iohannis sa coboare printre romani, sa le vada suferinta, sa le vada lacrimile si sa declanseze alegeri anticipate”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, lanseaza un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis, incercand sa il forteze pe presedinte sa sustina alegerile anticipate. „A venit momentul ca Iohannis sa coboare printre romani, sa le vada suferinta, sa le vada lacrimile si, macar in ultimul ceas, sa ia o decizie corecta”, cere Ciolacu.

„Romania a ajuns captiva unei gasti de iresponsabili, preocupati doar de functii, bani si satisfacerea orgoliilor politice! Niciodata, in istoria moderna a Romaniei, ruptura dintre cei care conduc tara si populatie nu a fost atat de mare.

Desemnarea, in batjocura!, a lui Ciolos cand romanii nu mai au loc – nu doar in spitale, dar si in cimitire! – arata cat de rupt de realitate, cat de cinic si cat de lipsit de responsabilitate este Iohannis!

Aproape 400 de morti pe zi! Dupa ce, in urma cu trei luni, Iohannis spunea ca a rezolvat pandemia. Daca astazi presedintele ar fi fata in fata cu o familie care si-a pierdut un bunic, o mama sau un copil, oare ce le-ar spune?? Tot ca a invins pandemia??!

E prea mult! Cred ca a venit momentul ca Iohannis sa coboare printre romani, sa le vada suferinta, sa le vada lacrimile si, macar in ultimul ceas, sa ia o decizie corecta. Un guvern de specialisti apolitici, care sa gestioneze pandemia si economia, pana la organizarea alegerilor anticipate!

Dupa atata distrugere, e momentul sa se apuce si sa #construiasca! Datoria presedintelui este sa gaseasca #solutii pentru probleme romanilor: epidemia si veniturile care scad dramatic!”, a transmis Ciolacu.

Premierul desemnat, Dacian Ciolos, liderul USR, a declarat, miercuri, ca nu exclude formarea unui guvern minoritar sustinut de PNL si UDMR, precizand ca isi va duce mandatul pana la capat.

„Maine vor decide (liderii PNL si UDMR – n.r.) daca sustin una dintre variantele pe care le-am propus: sau sa incepem negocierile pentru un guvern de coalitie, sau daca nu sunt de acord sa intre intr-un guvern de coalitie, daca sunt in masura sa sustina un guvern minoritar in cazul in care noi vom face o propunere de program si de guvern minoritar in Parlament si lucrul acesta il vom discuta astazi in Biroul National. Discutam toate optiunile care sunt pe masa acum”, a afirmat Ciolos, intr-o conferinta de presa, dupa intalnirea cu liderii PNL, UDMR si minoritati.

El a spus ca nu este exclusa varianta unui guvern minoritar. „Nu excludem (un guvern minoritar – n.r.), dar pentru asta trebuie o discutie si o decizie in conducerea partidului”, a adaugat Dacian Ciolos.

Ciolos a mentionat ca isi va duce mandatul pana la capat.

Intrebat daca s-ar retrage in cazul in care PNL si UDMR ar fi de acord cu refacerea coalitiei cu un premier liberal, Ciolos a raspuns: „Eu am un mandat si trebuie sa duc la capat acest mandat. Daca PNL si-ar fi dorit sa faca o propunere de premier, putea sa o faca si, evident, pot sa o faca si de acum inainte. Aici este decizia lor. O sa vedem ce decizie iau. Insa deocamdata raspunsul lor trebuie sa fie legat de propunerea de premier pe care a facut-o deja presedintele Klaus Iohannis”.

In opinia sa, „acum important este ca Romania sa aiba un guvern cu masuri clare, concrete, care sa fie puse in practica cat mai repede.”

”Avem o propunere pe masa, daca vor sa faca alta propunere trebuie sa o faca ei, nu sa comentez eu presupuneri ale discutiilor lor. Acestea sunt discutiile interne. (…) Nu a fost aceasta propunere. Discutiile au fost in jurul propunerii de premier desemnat pe care presedintele Klaus Iohannis a facut-o deja si care e pe masa. Asta a fost obiectivul discutiei si asta am inteles ca va fi si subiectul discutiei in conducerea PNL si UDMR. (…) In momentul in care vor veni astfel de propuneri, le vom discuta. Deocamdata avem o responsabilitate asumata si vom merge inainte cu aceasta responsabilitate”, a adaugat Ciolos.

Mai mult despre:

Comentarii: