politica

Ciolacu, comentand violentele din Washington: „Depaseste 6 august din Piata Victoriei”

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a fost luat prin surprindere de evenimentele de la Washington in timp ce era in studio la Antena 3 unde se pregatea sa abordeze alte teme. El a incercart sa isi dea cu parerea despre ce se intampla in SUA.

Intrebat daca se astepta la asa ceva la Washington, Ciolacu s-a gandit sa faca o comparatie cu violentele din 10 August de la Bucuresti insa a gresit data.

„Categoric nu, nu se astepta nimeni. Stau sa ma intreb de unde sunt efectele. Este aceasta suspiciune majora de fraudare si o campanie dura cu multa ura, asta e efectul la populatie. Nu ma asteptam sa se intample asta in SUA. Daca s-ar fi intamplat asa ceva in Romania? Presupun ca depaseste 6 august”, a spus Marcel Ciolacu.

„Parerea mea este ca nu este subminarea democratiei SUA, este subminarea democratiei mondiale, deoarece se intampla in SUA. (…) Toata lumea se astepta de la presedintele Trump sa recunoasca infrangerea si sa nu se ajunga la o astfel de situatie. In momentul acesta, cred ca toata lumea trebuie sa aiba un mesaj foarte clar. Repet, noi nu aparam democratia in SUA, este cea mai veche democratie, noi aparam democratia in toate statele in acest moment. Este un atac la democratie peste tot si a conceptului de democratie”, a adaugat Ciolacu.

„Intotdeauna in spatele unor astfel de proteste exista instigari. Este evidenta o manipulare, ca nu exista astfel de iesiri in strada fara o manipulare sau fara un aranjament, iar dupa ultimul mesaj al lui Trump eu cred ca (…) intra in istoria neagra a Statelor Unite”, a mai spus seful PSD.

Fortele de politie si-au scos armele miercuri in incinta Camerei Reprezentantilor a Congresului Statelor Unite, in fata manifestantilor pro-Trump care au incercat sa patrunda in sala de sedinte, a raportat congresmanul Dan Kildee, citat de AFP.

„Garzile de securitate si politistii de la Capitoliu si-au scos armele in timp ce partizanii lui Donald Trump incercau sa forteze trecerea”, a scris Dan Kildee pe Twitter.

„Am primit consemnul sa ne intindem pe jos si sa ne punem masca de gaze”, a adaugat el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

6 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

5 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

7 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

7 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

8 ore ago