Ciolacu confirma, judecatoarea CCR care i-a salvat pe infractorii PSD este pe lista PSD la Senat: „Este un specialist in domeniul justitiei”

politica

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a confirmat, luni, ca fosta judecatoare PSD Simona Maya Teodoroiu ca vandida pe listele PSD pentru Senatul Romaniei. De numele acestei judecatoare se leaga anularea sentintelor date de completurile de cinci judecatori.

„Este un specialist in domeniul justitiei. O sa candideze la Senat, ma bucura aceasta decizie, este o solutie. Presupun ca nu are nimeni ce sa-i reproseze”, a declarat Ciolacu, intr-o conferinta de presa.

Maya Teodoroiu a fost judecator raportor in cazul conflictului dintre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie pe tema completurilor de 5 judecatori. CCR a decis atunci ca toate completurile de cinci judecatori de la ICCJ au fost alcatuite nelegal, astfel incat numerosi corupti din PSD au fost apoi eliberati din inchisoare.

Raluca Turcan a anuntat atunci, imediat dupa decizia CCR, ca Maya Teodoroiu va fi rasplatita de PSD.

”Situatia e complicata. Avem institutii ale statului care actioneaza exclusiv la comanda si in folosul liderului absolut Liviu Dragnea. Ma refer aici la Parlament, Guvern, ministere. (…) Dar cred ca mai trebuie clarificata o informatie care circula in mediul politic, si anume ca judecatorul raportor al acestei spete, de conflict constitutional intre Parlament si Guvern, va fi candidat pentru PSD la europarlamentare”, spunea Turcan.

Maya Teodoroiu nu a ajuns pe listele PSD la europarlamentare, dar partidul a avut grija sa primeasca o alta functie bine platita. In septembrie 2015, ea a fost numita de premierul Viorica Dancila in functia de Agent Guvernamental pentru Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Teodoriu a fost schimbata insa din functie de premierul Orban in ianuarie 2020.

Maya Teodoroiu a fost numita la CCR in februarie 2014 pe restul de mandat lasat liber de fostul judecator, Toni Grebla, trimis la acea vreme in judecata de DNA pentru acuzatii de coruptie. Maya Teodoroiu a fost propusa si sustinuta de PSD pentru postul de judecator CCR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: