Ciolacu da vina pe Dancila. De ce PSD nu a dorit sa recupereze banii furati de Mircea Draghici, fostul trezorier

politica

Liderul PSD, Marcel Ciolacu. da vina pe „fosta conducere” a partidului pentru decizia ca partidul sa nu se constituie parte civila in procesul fostului trezorier al partidului, Mircea Draghici, condamnat joi la 5 ani de inchisoare, dupa ce si-ar fi insusit 380.000 de euro din subventiile primite de partid pentru a-si cumpara o casa.

„N-am comentat si n-o sa comentez vreo decizie a instantei. In al doilea rand, fostul meu coleg stiti ca a plecat imediat, cred ca primul, din partid imediat dupa ce am venit eu presedinte interimar al partidului”, a spus Marcel Ciolacu, joi, intr-o conferinta de presa, citat de Mediafax.

Intrebat de ce PSD nu s-a constituit parte civila in procesul lui Mircea Draghici, desi partidul a fost pagubit, Ciolacu a spus ca decizia a apartinut fostei conduceri a partidului.

„Privind decizia sa se constituie parte civila, e o decizie a avocatilor, a juridicului, nu a presedintelui partidului. (…) A fost o decizie continuata, era o decizie luata de fosta conducere, asa au preluat avocatii si asa s-a decis”, a sustinut Ciolacu.

Fostul trezorier al PSD Mircea Draghici a fost condamnat joi de instanta suprema la 5 ani de inchisoare. Procurorii DNA il acuza pe Draghici ca, in calitate de trezorier al PSD, si-ar fi insusit 380.000 de euro din subventiile primite de partid pentru a-si cumpara o casa. Mircea Draghici este la al treilea mandat de deputat de Arges, ales pe listele PSD.

Totodata, instanta suprema a decis confiscarea sumei de 19.000 euro de la Draghici. In decizia instantei se precizeaza ca PSD nu s-a constituit parte civila in acest caz.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nu este definitiva.

Mircea Draghici este la al treilea mandat de deputat de Arges, ales pe listele PSD. In 11 februarie 2020, Draghici a anuntat ca demisioneaza din PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: