Ciolacu, delir la congresul BNS. S-a comparat cu Roosevelt, iar sindicalistul Costin este Winston Churchill: „Ne aflam in mijlocul unui razboi”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost invitat de onoare, joi, la Congresul Blocului National Sindical. Ciolacu a tinut sa il laude pe seful BNS, Dumitru Costin, pe care l-a comparat cu Winston Churchill. „Acum 80 de ani, cand America s-a hotarat sa intre in razboi contra Germaniei naziste, presedintele Statelor Unite i-a spus lui Winston Churchill: suntem in aceeasi barca acum! Prezenta mea azi, aici, alaturi de dumneavoastra, este expresia faptului ca vrem ca intotdeauna, nu doar la momente de criza, PSD sa fie in aceeasi barca cu BNS”, a spus Ciolacu.

„Imi place de oamenii care spun ceea ce gandesc fara sa se teama. Imi place de oamenii care te critica atunci cand gresesti. Iar pe dl Dumitru Costin il stiti foarte bine – are o gura atat de mare… cand este nevoie – si nu te iarta. Imi place sa fiu aici fiindca ma simt in mijlocul unor oameni pe care te poti baza. Mesajul meu este ca avem nevoie unii de altii mai mult ca oricand, fiindca ne aflam in mijlocul unui razboi. Asta inseamna austeritatea pe care a instaurat-o Citu: un razboi al unei puteri cinice la adresa tuturor oamenilor care traiesc cinsitit, din salariu.

Acum 80 de ani, cand America s-a hotarat sa intre in razboi contra Germaniei naziste, presedintele Statelor Unite i-a spus lui Winston Churchill: suntem in aceeasi barca acum! Prezenta mea azi, aici, alaturi de dumneavoastra, este expresia faptului ca vrem ca intotdeauna, nu doar la momente de criza, PSD sa fie in aceeasi barca cu BNS”, a declarat Ciolacu la congresul BNS.

El le-a cerut sindicalistilor sa „blocam planul nefast al actualei puteri de a vinde cele mai valoroase companii de stat”.

„Stiu insa ca, alaturi de dumneavoastra putem reusi! Ca putem reusi sa aparam capitalul romanesc si sa fim de partea tuturor investitorilor care isi platesc cinstit taxele si impozitele in Romania, nu isi externalizeaza profiturile cu nesimtire! Ca putem reusi sa blocam planul nefast al actualei puteri de a vinde cele mai valoroase companii de stat, care valoreaza peste 10 miliarde de euro si in care lucreaza zeci de mii de angajati! Si care fac profituri de peste un milard de euro anual! Ca putem moderniza legislatia muncii, aducand-o la realitatea post-pandemie, pentru a stopa abuzurile! Nu este normal ca telemunca sa devina noua forma de exploatare a angajatului, cu program de 12-14 ore pe zi”, a nai spus Ciolacu.

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a reactionat violent dupa ce premierul Citu a anuntat ca este „nevoie de o discutie in societate” despre modul in care liderii de sindicate incaseaza cotizatii de la membri si cum de au ramas de 30 de ani in aceleasi functii.

„Domnia sa am impresia ca a nu jurat pe Constitutie, ci mai de graba pe vreo carte de bucate a lui Chef Florin Dumitrescu. Daca ar fi jurat pe Constitutie, ar fi regasit acolo in articole niste garantii constitutionale puternice legate de drepturile si libertatile sindicale. Ceea ce face domnia sa, deja in forma continuata, ca e a doua zi, este clar o forma de interventie prin care incearca sa impiedice sau sa limiteze organizatiile sindicale sa isi aleaga liberi reprezentantii, sa isi organizeze gestiunea si activitatea si sa isi formuleze singuri programele de actiune, inclusiv actiuni de protest care nu ii plac domnului Citu.

In lege, asta stiti ce inseamna? Infractiune, inchisoare de la 3 luni la 3 ani. Domnul Citu insista pe subiectul asta si probabil ca si-a propus sa incalce lege. Are niste porniri din asta comunistoide pe care nu le-am vazut la o persoana de varsta domniei sale. Maine poimaine implineste 49 de ani. Multi inainte! Eu l-am invitat si azi, i-am retrimis invitatia. Saptamana viitoare, de la 10.00 la 11.30, este asteptat in Congresul BNS”, a declarat Dumitru Costin la Antena 3.

Premierul Florin Citu a declarat vineri ca este nevoie de o discutie in societate despre faptul ca liderii de sindicat sunt singurii care au ramas in functie de 30 de ani.

„As vrea sa revin asupra acestor proteste. Aici cred ca putem sa avem o discutie onesta noi in societate. Singurii oameni care au ramas in functie 30 de ani sunt liderii de sindicat. Este in regula, in timp ce in restul societatii se mai fac schimbari? Haideti sa mai discutam si despre aceasta lege, sa vedem cum ajung si acele cotizatii, sunt automat facute din conturile oamenilor. Este ok sa se ia automat din conturile oamenilor?”, a adaugat Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: