Ciolacu: „Doamna Firea este candidatul PSD la Primaria Capitalei. Nu are nicio vina in cazul ‘azilelor groazei’, stim cu totii”

politica

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, ca Gabriela Firea a ramas candidatul PSD la Primaria Capitalei. 

„Exista o decizie in acest moment si ea nu a fost schimbata, doamna Gabriela Firea este candidatul PSD la Primaria Capitalei. Nu am luat alta decizie. Stim cu totii, si va spun fara nicio retinere, ministrul Gabriela Firea n-are nicio vina in cazul ‘azilelor groazei’. Stim cu totii acest adevar. Daca va ramane doamna Gabriela Firea sau nu, este cu totul alta discutie care tine in primul si in primul rand de doamna Gabriela Firea si de decizia domniei sale”, explicat Marcel Ciolacu, intrebat miercuri la Digi 24, daca Gabriela Firea mai are sustinere din partea sa pentru a candida la Primaria Capitalei.

Premierul Ciolacu a mai precizat ca PSD va decide candidatii la locale, dupa alegerile europarlamentare, care vin primele in anul electoral 2024.

„Ca presedinte de partid prioritatea mea sunt primele alegeri. Primele alegeri sunt alegerile europarlamentare. Dupa europarlamentare, o sa hotaram impreuna cu colegii mei candidatii de la alegerile locale. Nu se va hotari niciun candidat de presedinte de Consiliu judetean, de primar general, de primar de resedinta de judet, fiindca asta este atributul Consiliului Politic National, decat dupa alegerile europarlamentare, cum e si normal”, a mai spus Ciolacu.

Citeste si: Gruparea Firea-Stanescu declanseaza asaltul asupra Capitalei: „Sa-l salvam din mainile incompetente ale falsilor salvatori, care au castigat alegerile prin furt si minciuna”

Gabriela Firea, implicata puternic in scandalul „azilele groazei”, si-a anuntat recent revenirea in prima linie. Alaturi de baronul de Olt Paul Stanescu, secretar general al PSD, Firea a anuntat ca „suntem pregatiti pentru a face Bucurestiul trainic din nou”.

Firea, care a fost fortata sa demisioneze din guvern si din functiile publice in urma abuzurilor din Voluntari, a postat imagini pe Facebook in care apare alaturi de Paul Stanescu si de lideri ai organizatiilor PSD din Bucuresti, precum Gabriel Mutu si Adrian Streinu Cercel.

„Capitala este abandonata de falsii salvatori si toate proiectele majore sunt blocate! Nu putem lasa orasul sa se degradeze si mai tare, in timp ce actualii primari sa se preocupe doar de lucruri marunte si rafuieli politice.

Stim cine sunt vinovatii pentru cum a ajuns Capitala Romaniei si cred ca au vazut asta si bucurestenii. Oamenii simt pe pielea lor minciunile din campania electorala si nu mai au rabdare. Este nevoie de solutii, iar PSD Bucuresti a inceput pregatirile pentru urmatorul an electoral.

Impreuna cu secretarul general al PSD, Paul Stanescu, parlamentarii si liderii organizatiilor de sector din Bucuresti, am analizat situatia in care se afla proiectele propuse de PSD in Bucuresti si care sunt actiunile pentru urmatoarea perioada. Echipa social-democrata din Bucuresti este pregatita sa revitalizeze proiectele incepute si blocate dupa alegerile din 2020.

Suntem pregatiti pentru a face Bucurestiul trainic din nou. Sa-l salvam din mainile incompetente ale falsilor salvatori, care au castigat alegerile prin furt si minciuna”, a sustinut Firea acum trei zile.

Firea si-a continuat atacurile la adresa lui Nicusor Dan si in zilele urmatoare.

„Este nevoie de solutii pentru Capitala, iar doamnele care fac parte din OFSD Bucuresti sunt pregatite cu proiecte pentru toti bucurestenii. Au inceput deja pregatirile pentru anul electoral 2024.

Femeile pun mult suflet in ceea ce fac si le simt mereu aproape pe toate colegele din Bucuresti si din tara. Sfaturile si ideile primite de la femeile social-democrate sunt mereu utile si tin cont de ele in orice functie publica pe care o ocup”, a sustinut Firea la o intalnire cu organizatia de femei.

Gruparea Firea-Stanescu este in conflict cu gruparea Ciolacu, Firea fiind nevoita sa demisioneze in urma unei intalniri cu premierul Ciolacu. Sotul ei, Florentin Pandele, a acuzat atunci ca Firea a fost victima unui complot in care erau implicati si lideri ai PSD. El sustine, in timpul scandalului legat de „azilele groazei”, ca sotia lui nu va mai candida la Primaria Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: