Ciolacu, dublu limbaj: „Ne vin si nervii, de ce in democratie exista clasificari?”. Insa el pastreaza la secret contractele PSD cu trusturile de presa

politica

Marcel Ciolacu, demisie, AUR, alegeri europarlamentare, castigator

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat „enervat”, luni seara, la Antena 3, pentru ca ar fi secretizat de ORNISS contractul de renovare a vilei de pe strada Avioatorilor. Pe de alta parte, Ciolacu tine la secret sumele de bani pe care PSD le plateste lunar trusturilor de presa.

„N-am avut nicio discutie cu presedintele Romaniei in ce priveste o viitoare locuinta. Niciun ban nu a fost alocat de la bugetul de stat, renovarea se face din veniturile proprii ale RAAPPS.

Nu am vazut documentul clasificat, trebuie sa fac solicitari la secretarul general ca sa am acces la acesta sa vad procedurile…

Numai faptul ca e document clafisicat, ni se ridica si semne de intrebare, poate ne vin si nervii ca de ce, totusi, in democratie exista clasificari„, a declarat Ciolacu in fata lui Mihai Gadea.

In urma cu doua saptamani, intr-o conferinta de presa, Ciolacu a refuzat din nou sa declasifice informatii legate de sumele de bani pe care PSD le plateste fiecarei televiziuni si publicatii online cu care are contract. Respectivele sume sunt bani publici.

La finalul conferintei de presa comune din 21 februarie, intrebati concret de jurnalistul Cristian Andrei caror site-uri le-au livrat 250 de milioane de lei pentru „articole pozitive”, Ciolacu si Ciuca au refuzat sa raspunda.

„Vi s-a parut ca vreun coleg de-al dvs. a fost cumparat sau ca nu e sanatos, ca a existat vreo intrebare care nu a incercat sa ne puna in dificultate, sa nu afle exact ce gandim si ce vrem? Despre ce cumparare a presei vorbim? In toata lumea democratica, in Europa, in SUA se foloseste acest lucru pentru politicile publice ale fiecarui partid. In rest, despre cumpararea ziaristilor, va repet, de o ora si ceva am stat si am raspuns la toate intrebarile incomode ale colegilor dvs.”, a sustinut Ciolacu.

Cand i s-a atras atentia ca nicaieri in lume articolele platite nu apar fara a fi marcate specific, Ciolacu a raspuns iritat: „Nu marchez eu (stirile), nu fac eu site-rile, nu gestionez eu. Am dezvaluit sumele. Dvs. aveti aceste sume pentru ca sunt publice. Vrei niste detalii pe care nu le gestionez eu. Sunt mai multe agentii care se ocupa, in functie de rating. Dvs. cum incasati banii din publicitate? In functie de rating. E piata libera, lasati-o sa functioneze”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: