Ciolacu, dupa ce a picat motiunea de cenzura: „O sa-mi vad mai departe de treaba impreuna cu colegii mei”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, ca ‘era evident’ ca motiunea de cenzura nu va fi adoptata, intrucat a fost ‘o sarada politica’.
‘Era evident ca motiunea de cenzura o sa pice. De fapt, ea a fost o sarada politica. Eu sunt unul dintre politicienii care cred in democratie si cred ca fiecare instrument democratic, inclusiv motiunea de cenzura depusa impotriva unui Guvern, trebuie sa fie un moment in care atat Opozitia, cat si Puterea sa lamureasca anumite lucruri guvernamentale si sa explice romanilor astfel incat, dupa un astfel de exercitiu democratic, chiar daca trece, chiar daca nu trece, toata lumea sa castige, lucru care nu s-a intamplat astazi. O sa-mi vad mai departe de treaba impreuna cu colegii mei’, a afirmat Ciolacu, la Parlament, dupa respingerea motiunii de cenzura initiate de AUR, S.O.S Romania si POT.
El a spus ca urmatoarele doua saptamani sunt dedicate discutiilor cu ministerele pe tema implementarii Planului National de Redresare si Rezilienta.
‘Cu certitudine, urmatoarele doua saptamani sunt dedicate PNRR-ului si analizelor din interiorul fiecarui guvern. Pe urma, fiecare ministru va veni si isi va asuma in sedinta de guvern memorandumul cu progresul pe care il estimeaza pe urmatoarele 60 de zile si cu o cuantificare de cheltuieli pana la sfarsitul anului, fiindca consider ca este cea mai importanta provocare’, a transmis Ciolacu.
Parlamentul a respins, vineri, motiunea de cenzura initiata de 155 de deputati si senatori AUR, S.O.S Romania si POT. S-au inregistrat 147 de voturi ‘pentru’ si un vot ‘impotriva’. Parlamentarii PSD, PNL, USR, UDMR si minoritati nu au votat.
Pentru a fi adoptata aceasta motiune era nevoie de voturile favorabile ale majoritatii deputatilor si senatorilor, adica 233.
Potrivit procesului verbal, din totalul de 464 de parlamentari au fost prezenti 358, iar numarul total de voturi exprimate a fost de 148. Nu au fost voturi anulate.
Potrivit Constitutiei, motiunea de cenzura fiind respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune parlamentara, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea potrivit articolului 114 din Constitutia Romaniei.