„Ciolacu e obligat sa isi ceara scuze in raport cu UE pentru atacurile PSD din ultimii ani”. Un deputat PNL readuce aminte ce spunea Dragnea despre UE

politica

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi declara ca daca actuala conducere PSD isi doreste sa se indeparteze de imaginea de „partid problema” de la nivelul UE, presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, e obligat sa-si ceara scuze in numele partidului pentru „acuzatiile nefondate” la adresa UE din ultimii ani si sa afirme ca adera in mod public la valorile europene.

„Ciolacu sa isi ceara scuze in raport cu Uniunea Europeana pentru atacurile PSD din ultimii ani si sa afirme public aderenta PSD la valorile UE (…) Daca actuala conducere PSD isi doreste sa se indeparteze de imaginea de partid problema de la nivelul UE, atunci Marcel Ciolacu este obligat sa isi ceara scuze in numele partidului pentru toate acuzatiile nefondate si pline de ura la adresa Uniunii si sa afirme explicit ca adera in mod public la valorile europene. Modul exemplar in care UE trateaza Romania in contextul crizei Covid trebuie admis chiar si de PSD”, afirma deputatul PNL Ovidiu Raetchi, intr-un comunicat de presa transmis duminica.

Potrivit acestuia, cel mai mare plan de relansare economica din istoria Uniunii Europene, dezvaluit pe 27 mai, aloca Romaniei 33 de miliarde de euro, majoritatea nerambursabili, a sasea suma din totalul de 27 de state din Uniune.

„Este o realitate care confirma viziunea fortelor reformatoare si proeuropene din Romania si care trimite in ridicol abordarea eurosceptica a PSD din ultimii ani. Anul trecut, in mai, Liviu Dragnea argumenta la Galati ca francezii sunt gelosi pe romani, ca olandezii vor sa fure Portul Constanta si ca liderii europeni se tem de dezvoltarea economica a Romaniei. Mai mult, potrivit fostului lider PSD, ‘tara noastra a fost transformata in tapul ispasitor al jocurilor de putere dintre familiile politice europene’, toti oficialii UE sunt implicati intr-o conspiratie impotriva statului de drept din Romania, aderarea la valorile UE inseamna, de fapt, slugarnicie si, nu in ultimul rand, s-ar zvoni prin Uniune despre Romania ca este ‘o tara prea corupta ca sa aiba drepturi depline’. Iar aceste acuzatii nu erau izolate in randul membrilor PSD”, a declarat Raetchi.

El a spus ca, din contra, PSD a ajuns in situatia de a fi plasat pe lista AFP a partidelor eurosceptice din Uniune. „In contextul alegerilor europarlamentare de anul trecut, retorica populista si patriotarda devenise cea mai importanta componenta a misiunii PSD de indoctrinare si radicalizare a cetatenilor romani, ajungandu-se chiar la insusirea teoriilor ‘conspiratiei Soros’ – acuzat ca plateste caini sa protesteze si ca incearca sa il asasineze pe Liviu Dragnea trimitand oameni sa se uite urat la el”, a mai adaugat deputatul liberal Ovidiu Raetchi.

Mai mult despre: ,

Comentarii: