politica

Ciolacu face pe viteazul: „Iohannis crede ca ne pune pe toti cu botul pe labe. Facem plangere penala pentru abuz in serviciu fata de toti demnitarii implicati in decizia luata de Guvern privind banii alocati primariilor”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi dimineata ca va inainta plangeri penale pentru „toti demnitarii implicati in decizia luata de Guvern” privind alocarea de bani din fondul de rezerva pentru primarii. Aproximativ 30% din bani au mers catre primarii PSD.

„Iohannis si Citu au decis ca, daca nu traiti intr-o comunitate condusa de un liberal, veti suferi de frig, saracie si foame! Au alocat 80% din banii pentru administratia locala catre localitati cu primari PNL si UDMR.

Citu si-a platit functia la Congres, dar restul romanilor, peste 70%, au fost pedepsiti! Iohannis si Citu tocmai i-au condamnat la frig, cu spitale si scoli inchise!

Asa crede Iohannis ca ne pune pe toti cu botul pe labe! Fostul primar al Sibiului a pierdut total contactul cu realitatea, crezand ca asa il va putea tine pe Citu, un premier deja mort, in functie!

Le spun clar: in ciuda tuturor amenitarilor si a deciziilor profund nedrepte ale guvernarii lor esuate, nu vom ceda! Vor primi in schimb ceea ce merita:

1. plangere penala pentru abuz in serviciu fata de toti demnitarii implicati in decizia luata de Guvern;
2. atacam si desfiintam hotararea de Guvern prin care au alocat discretionar banii catre primarii din Fondul de Rezerva;
3. Citu va pleca! De tot!”, a anuntat Ciolacu, joi.

Premierul Florin Citu a anuntat, miercuri, la finalul sedintei de Guvern ca executivul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezerva pentru proiectele locale. „25-30% se vor duce si catre primarii PSD”, a precizat Citu. De asemenea, Citu a anuntat si plafonarea preturilor la energie, principala solicitare a PSD in aceste zile. Pana acum, Citu a respins aceasta posibilitatea ca preturile la energie sa fie plafonate.

„Pur-sange pe pereti. Ia sa vedeti cum il reevalueaza PSD pe Citu dupa ce premierul a anuntat ca un guvern viitor (condus tot de el) va plafona tarifele la energie. Adica fix ceea ce tot cere PSD, iar liberalul ‘pur sange’ Citu a respins categoric.

Adaugati si miliardul scos de la fondul de rezerva al guvernului si trimis la primari si veti avea explicatia viitorului Cabinet Citu sustinut de PSD. Si de Iohannis, desigur.

Hai, bai, ca sunteti penibili, asta e septic ce faceti voi aici, nu poker”, a descris platic situatia jurnalistul Liviu Avram (Adevarul).

Guvernul a alocat peste 1 miliard de lei din Fondul de rezerva pentru proiectele locale, o parte din suma urmand sa acopere si costurile privind serviciile de asistenta sociala si de protectie a copiilor platite de consiliile judetene, a sustinut ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, Cseke Attila.

Cseke Attila a mai anuntat ca 2.514 comune din Romania au primit o finantare in valoare totala de 614.873.000 de lei, 194 orase au primit 95.588.000 de lei, iar 123.346.000 lei au fost alocati pentru 48 de municipii. Fondurile acopera necesarul de finantare a autoritatilor publice locale, in functie de executia bugetara a acestora si de necesitati.

Fondurile sunt necesare pentru finalizarea investitiilor publice finantate de stat sau din fonduri UE, precum si pentru cheltuieli urgente ale autoritatilor publice locale.

„Proiectele locale trebuie finalizate, ele trebuie sa serveasca aceste comunitati locale. Prin masura adoptata astazi, ne asiguram ca investitiile pentru care au fost cheltuiti bani publici nu vor ramane neterminate”, a mai spus ministrul.

De asemenea, Florin Citu a declarat ca PNL si Guvernul sustin plafonarea preturilor la energie in Romania, iar o decizie in acest sens ar urma sa fie luata in prima sedinta de Executiv, dupa rezolvarea crizei politice.

„Referitor la pretul la energie, am vazut si evolutia preturilor in ultima perioada si am luat decizia ca PNL si Guvernul sa sustina plafonarea preturilor la energie in Romania. Va fi o decizie luata in prima sedinta de Guvern dupa ce se va rezolva criza, deci vom sustine plafonarea preturilor la energie la preturile pe care le vedem in aceasta perioada. De aceea avertizez toate companiile care vor sa profite de acest anunt in perioada urmatoare (…) ca vom folosi plafonarea la preturile actuale”, a declarat Florin Citu miercuri, la finalul sedintei de Guvern.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Loviturile asupra aerodromului Belbek din Crimeea au distrus 3 avioane rusesti, arata imaginile din satelit. Au fost folosite rachete ATACMS

Imaginile din satelit din 16 mai ale urmarilor presupuselor lovituri cu rachete ucrainene asupra aerodromului…

4 minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

2 ore ago

Un individ inarmat, suspectat ca planuia sa dea foc unei sinagogi din Rouen, impuscat mortal de politistii francezi

Politia franceza a impuscat si ucis un suspect inarmat care parea ca planuia sa dea…

47 de minute ago

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape 5 ani pana in 2050. Insa batranetea va fi afectata de doua boli care iau avant

Speranta de viata la nivel mondial va creste cu aproape cinci ani pana in 2025,…

27 de minute ago

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

4 ore ago

Un elev in clasa a II-a, fiul unui sef de sectie de politie din Cluj, isi terorizeaza colegii, amenintandu-i ca tatal lui ii va aresta

Elevii unui liceu din Cluj si parintii acestora se plang ca baiatul in varsta de…

17 minute ago