Ciolacu, glume de santier tocmai la Timisoara: „Presedintele Iohannis si prima doamna Orban”

politica

Presedintele PSD Marcel Ciolacu l-a atacat de mai multe ori pe Klaus Iohannis, joi, in timpul uneoi conferinte de presa sustinute la Timisoara. Ciolacu a apelat si la glume de santier sparand sa starneasca amuzamentul audientei.

”Trebuie sa il cert pe Freddy (Alfred Simonis, liderul deputatilor PSD) ca nu s-a uitat la televizor la inaugurarea de la metrou unde a fost presedintele Iohannis si prima doamna Orban si ar fi vazut ca pupitrul nu se tine in soare”, a spus Ciolacu.

El a sustinut ca romanii din Diaspora sunt in pericol sa nu poata vota.

”Avem informatii, daca nu oficiale, neoficiale, dar clare, ca toate capitalele si tarile europene nu permit pe teritoriul tarii lor sectii de vot necesare pentru ca romanii din diaspora sa voteze. Este ingrijorator deoarece se incalca principiul fundamental de a alege si de a fi ales. Revolutia din 1989 a pornit de la Timisoara si primul lucru pe care l-au cerut oamenii a fost principiul de a alege si de a fi ales in mod democratic. E necesara o discutie cu ministrul de Externe pentru ca romanii sa nu aiba o noua umilinta, asa cum au avut-o cand au stat ore intregi in vami, pentru a intra in tara. Nu am luat in calcul ca tarile vor interzice organizarea de sectii”, a afirmat Ciolacu.

„Mai multi lideri am depus un proiect de lege prin care atributul organizarii alegerilor il preia Parlamentul. El a fost atacat la CCR si asteptam verdictul. Din punct de vedere al responsabilitatii, cred ca toti oamenii politici trebuie sa confere dreptul romanului de a alege si de a fi ales. Intai avem alegeri locale. Sunt convins ca in Timis si Timisoara vom avea un scor bun. Avem candidati si specialisti, nu penali sau traseisti. Depinde ce vor timisorenii, daca doriti un om cu administratie sau un presedinte de consiliu judetean”, a mai sustinut Ciolacu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: