Ciolacu: „Grindeanu este potrivit sa fie premier”. Grindeanu: „Ciolacu trebuie sa fie premier”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminica seara la Antena 3 ca Sorin Grindeanu ar fi potrivit pentru functia de premier. Pe 11 noiembrie, Grindeanu spunea insa ca Marcel Ciolacu trebuie sa fie premier.

Intrebat pe cine va propune PSD ca premier, daca va castiga alegerile, Ciolacu a l-a pus pe primul loc pe Sorin Grindeanu. ”Sunt mai multi colegi care ar putea sa ocupe aceasta functie de prim ministru. Este si domnul Sorin Grindeanu, este si domnul Mihai Tudose, este si domnul Vasile Dancu si multi altii. Incercam sa ne creionam o echipa cat mai buna, cat mai multi specialisti”, a declarat seful PSD.

Pe 11 noiembrie, prim-vicepresedintele PSD Sorin Grindeanu i-a solicitat lui Marcel Ciolacu sa preia functia de premier dupa alegeri, el fiind convins ca PSD va castiga alegerile.

„Stiti care este cea mai mare greseala pe care am facut-o in cei trei ani in care PSD a guvernat, cu trei prim-ministri? Noi am castigat alegerile cu aproape 46%, in mod normal presedintele partidului trebuia sa fie prim-ministru. De acolo a fost o cascada de greseli, faptul ca eu sau Tudose, inclusiv Dancila, am schimbat foarte multi ministri s-a datorat si faptului ca in fruntea guvernului nu se afla presedintele partidului. Lipsa de incredere in primii ministri si faptul ca nu te aflai direct la coordonarea guvernului a dus si la aceasta fluctuatie.

Presedintele partidului care castiga alegerile trebuie sa fie prim-ministru. De acolo trebuie sa pornim. Daca PSD va forma viitorul guvern, premierul trebuie sa fie Marcel Ciolacu.

Am mai avut cazuri in care presedintele partidului sa nu doreasca sa fie prim-ministru nu au fost exemple foarte bune pentru Romania”, a declarat Grindeanu pentru DC News.

Citeste si: Grindeanu ii cere lui Ciolacu sa preia functia de premier dupa ce „PSD va castiga alegerile”: „Presedintele partidului care castiga alegerile trebuie sa fie prim-ministru”

Mai mult despre: ,

Comentarii: