Ciolacu ii cere lui Claudiu Nasui sa demisioneze: „Cred ca daca era un ministru PSD era DNA a doua zi in minister”

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi ca ministrul Economiei, Claudiu Nasui, trebuia sa isi ea demisia dupa ce si-a facut cont de administrator pe platforma de granturi pentru investitii acordate IMM-urilor.

„Cum sa ai, ministru al Economiei, sa ai cont de administrator la selectia pe fonduri europene? Cine a auzit vreodata asa ceva? Cred ca daca era un ministru PSD era DNA a doua zi in minister si intreba cum e posibil asa ceva. Dar tu, ministru, iti scrii demisia, fiindca e caciula prea mare pentru actualul ministru. Nu stie cu ce se mananca o asemenea demnitate de ministru. Imi pare rau de domnul Nasui, e un tanar de perspectiva, dar e mult prea repede. E prea mare caciula pentru el. Trebuia sa isi scrie frumos demisia, lua buletinul la el, ca nu e departe Stirbei Voda, se ducea frumos pe Stirbei Voda: domnule, am facut o tampenie – daca e ceva ce nu are de ascuns – mi-am facut cont si am intervenit in selectie si m-am uitat cum se face selectia la fonduri europene a IMM -urilor”, a afirmat Ciolacu, la postul Antena 3.

El a adaugat ca au fost probleme in ce priveste selectia celor care au accesat platforma.

„Dar cum s-a intamplat in ultimele 48 de ore, cei care au accesat acel program tot aceia sa fie selectati… Dupa ce i-ai mintit pe romani ‘stati cu totii noaptea cu laptopul in brate ca primul venit e primul servit!’. S-au inscris saracii primii, dar au fost serviti ultimii”, a mai afirmat Ciolacu.

Toti cei care au divulgat date cheie in cazul Masurii 3, in speta procentul de cofinantare de la limita eligibilitatii, au comis fapte penale si vor suporta consecintele, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Economiei, Claudiu Nasui.

Potrivit ministrului, el este acuzat ca a avut cont pe platforma de granturi, dar „nu este absolut nicio problema” pentru ca a vrut sa vada fiecare pas din procedura si sa o optimizeze.

„Am folosit acel cont de cateva ori si exclusiv in scopul intelegerii proceselor din spatele platformei si a muncii functionarilor pentru a creste numarul de procesari pe zi. Ceea ce am si reusit. Am crescut numarul de evaluari de 9 ori in timp record. Pentru ca vreau sa fiu 100% transparent, am cerut la STS log-ul accesului pe platforma aferente contului meu. Dupa care am primele si singurele accesari in 29 decembrie si 31 decembrie. Deci, cu mult inainte sa fie vreo informatie relevanta. Pe 24 decembrie a fost prima mea zi in minister”, a mentionat ministrul Economiei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: