politica

Ciolacu ii cere lui Vicol sa dea explicatii despre relatiile cu interlopii: „Eu nu am fost la grup, e numirea grupului PSD”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat ca „nu am nicio problema cu doamna Vicol in ceea ce priveste profesionalismul dansei”, insa i-a cerut sa prezinte explicatii. „Fiecare dintre noi, cand ne-am asumat sa fim persoane publice, trebuie sa venim sa dam explicatii. Si doamna Vicol va trebui sa vina sa dea aceste explicati”, a declarat Ciolacu.

„Haideti sa intelegem cum se fac numirile. Ele se fac la grupul partidului. Eu nu am fost la grup, ca nu ma extrag din aceasta numire, e numirea grupului, e numirea colegilor din Comisia Juridica. Vom avea o discutie in urma acestor… fiindca suntem oameni politici si raspundem. Nu mai merge ca persoana publica sa nu iasa sa dea explicatii. Fiecare dintre noi, cand ne-am asumat sa fim persoane publice, trebuie sa venim sa dam explicatii. Si doamna Vicol va trebui sa vina sa dea aceste explicatii.

Eu nu am nicio problema cu doamna Vicol in ceea ce priveste profesionalismul dansei. Nu am, dimpotriva, am vazut multe propuneri legislative foarte bine facute. Ce decizie va lua PSD, nu o iau eu (…), o voi lua eu impreuna cu colegii mei parlamentari la grupul parlamentar PSD, pentru ca asta inseamna democratie si decizie in partid”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seara, la Romania Tv.

Ciolacu a reafirmat ca PSD are „toleranta zero la coruptie, dar si toleranta zero la incalcarea drepturilor omului”.

Laura Vicol a devenit, saptamana trecuta, presedinte al Comisiei Juridice, fiind sustinuta sa preia functia de noua majoritate din Parlament, PSD-PNL si UDMR. Ea a scris intr-un mesaj pe Facebook ca este prima femeie presedinte a acestei comisii.

USR a criticat dur numirea acesteia. „Avocata celei mai sulfuroase zone dintre politica si criminalitate este cea care va face legi pentru justitie in Romania”, a scris deputatul Silviu Dehelean, aratand ca aceasta „a primit rasplata pentru ca a fost avocata unei mafii care a capturat statul roman”.

Liderul USR, Dacian Ciolos, le-a cerut presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, Marcel Ciolacu si Florin Citu, sa o schimbe pe Laura Vicol de la sefia Comisiei juridice a Camerei.

„Sper ca intelegeti ca semnalul dat prin aceasta numire este unul de intoarcere intr-o zona cenusie a justitiei, impotriva recomandarilor UE, si ca va asumati toate consecintele pentru directia iliberala in care duceti Romania”, le-a transmis liderul USR celor doi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un tablou valoros furat din Oxford (UK) a fost recuperat in Romania. Tabloul valoreaza cateva milioane de euro

Un tablou din secolul al XVII-lea care a fost furat din galeria de arta a…

47 de minute ago

Vesti bune de Paste: carnea de pui si ouale din Romania sunt fara riscuri pentru consumatori, anunta Agentia Europeana pentru Siguranta Alimentelor

Carnea de pui si ouale din Romania sunt fara riscuri pentru consumatori, iar rezultatele analizelor…

18 minute ago

Seful CJ Calarasi, prezent la DNA Constanta unde asista la o perchezitie informatica

Seful CJ Calarasi, Vasile Iliuta (PSD), este prezent vineri dimineata la sediul DNA Constanta pentru…

O oră ago

Un bombardier Tu-22M3, purtator de rachete de croaziera, s-a prabusit in Rusia, cel mai probabil doborat de artileria antiaeriana ucraineana – VIDEO

Vladimir Vladimirov, guvernatorul regiunii ruse Stavropol Krai, a declarat ca un avion s-a prabusit in…

48 de minute ago

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, da asigurari ca „nu exista riscul unui flux masiv de migranti ilegali” in Romania

Ministrul de Interne, Catalin Predoiu, a afirmat ca, de la inceputul acestui an, s-au inregistrat…

O oră ago

FMI prognozeaza ca economia „de razboi” a Rusiei va creste cu 3,2% in 2024, depasind toate economiile avansate, inclusiv SUA

Potrivit Fondului Monetar International, se asteapta ca economia Rusiei sa creasca semnificativ mai rapid decat…

2 ore ago