politica

Ciolacu ii tine isonul Codrutei Cerva in noua isterie provocata de A3 si RTV: „Este criminal ceea ce faceti! Si ar trebui sa infundati puscariile”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a tinut sa aiba si el o interventie, vineri noapte, in cazul pacientilor transferati din Spitalul „Foisor”. Subiectul a fost puternic amplificat la Antena 3 si Romania TV, la fata locului fiind trimisa si Codruta Cerva ca sa faca scandal.

„Este criminal ceea ce faceti! Si ar trebui sa infundati puscariile, nu sa iesiti la televizor sa explicati inexplicabilul!

Ati mintit atat de mult pentru a va ascunde prostia, hotiile si nepasarea pana ati ajuns sa scoateti oamenii, noaptea, din spitale! Pentru ca luni de zile nu ati facut nimic! Doar v-ati incurcat in propriile minciuni!

Iohannis, da-ti afara incompetentii! Numeste pe cineva capabil sa salveze vietile romanilor, nu sa ingroape cat mai multi romani!”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Citeste si: Activistele PSD, tipete in noapte la spitalul „Foisor”. Cerva: „De ce va bateti joc de romani? Nu ne dam la o parte”

Pacientii internati la Spitalul de Ortopedie Foisor din Bucuresti sunt transferati, vineri seara, la alte unitati medicale sau externati, intrucat acest spital va primi, de sambata dimineata, pacienti cu infectie COVID-19. „Spitalul Foisor are o sectie de Terapie Intensiva de 21 de paturi si are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumatatea sectiei de Terapie intensiva ocupata”, a aratat Raed Arafat.

Potrivit primelor informatii, 20 de pacienti sunt transferati la alte spitale, iar altii sunt externati.

„Spitalul Foisor, astazi, dupa o analiza a situatiei din Bucuresti, s-a luat decizia de tranformare a lui in spital pentru COVID. Situatia astazi in unitatile de primiri urgente este serioasa, pentru ca astazi dimineata (…) a trebuit sa trimitem pacienti din Bucuresti in alte zone, chiar cu un avion militar”, a explicat, vineri seara, seful DSU, Raed Arafat, la Antena 3.

El a explicat ca va fi pus in functiune un al treilea TIR de ATI, dar in continuare sunt pacienti care au nevoie de terapie intensiva.

„Suntem pe cale a de porni al treilea TIR de Terapie Intensiva la «Babes» si se lucreaza si noaptea ca sa fie conectat la curent de la o sursa, alta decat unde era conectat, decizie luata pentru siguranta. Stim ca am pornit si al doilea la «Sfantul Ioan», si este cel de la «Marius Nasta» si al treilea la «Victor Babes» va porni in cursul serii de astazi sau maine. In unitatile de primiri urgente mai avem pacienti care necesita terapie intensiva. Sunt ingrijiti acolo, dar nu pot sa ramana acolo, pentru ca unitatile respective primesc si alti pacienti care ajung, asa ca, dupa o analiza, Spitalul Foisor are o sectie de Terapie Intensiva de 21 de paturi si are 200 de paturi pe oxigen. Avea sub jumatatea sectiei de Terapie intensiva ocupata, din care trei sau patru pacienti care necesita de fapt transfer in alta parte pe Terapie Intensiva (…)”, a aratat Arafat.

Raed Arafat a explicat ca sambata dimineata Spitalul Foisor trebuie sa primeasca pacienti COVID, iar pacientii care erau internati aici vor fi transferati – unii, iar altii vor fi lasati acasa.

„Conteaza orice ora cand noi avem pacienti de Terapie intensiva in UPU si cand continua sa vina pacienti in cursul noptii, nu pot sa va spun cati o sa apara. Deci normal ca trebuie sa evacuam”, a subliniat el.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Recent Posts

China, preturi de dumping pe piata mondiala la panouri solare si vehicule electrice. SUA iau atitudine

Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat miercuri ca China trateaza economia globala ca pe o…

9 minute ago

Represaliile Moscovei contra firmelor straine care au parasit Rusia. „Taxa de iesire” de 10%, pierderile firmelor depasesc 107 miliarde de dolari

Totalul combinat al pierderilor companiilor straine care au iesit din Rusia de la inceputul invaziei…

13 minute ago

Alegeri locale cu miza mare in Turcia, Erdogan incearca sa obtina controlul asupra Istanbulului si capitalei Ankara

La cateva zile pana la alegerile locale din Turcia, expertii juridici instruiesc mii de observatori…

19 minute ago

„Tehnologie de varf” ruseasca: peste jumatate dintre cipurile pentru computer produse de compania ruseasca Baikal Electronics sunt defecte din fabricatie

Mai mult de jumatate din procesoarele fabricate de cel mai mare producator rusesc de componente…

2 ore ago