politica

Ciolacu ii transmite in engleza noului cancelar al Germaniei: „Contati pe prietenia noastra”. Ciolacu nu vorbeste nicio limba straina

Marcel Ciolacu i-a transmis pe Twitter un mesaj in limba engleza noului cancelar al Garmaniei in conditiile in seful PSD nu vorbeste nicio limba straina.

„Dupa 16 ani, social-democratii au revenit la conducerea Germaniei! Le doresc lui Olaf Scholz
si echipei SPD toate cele bune si contati pe prietenia noastra pentru a avea un dialog fructuos si constructiv intre Romania si Germania in anii urmatori!”, este traducerea mesajului lui Ciolacu.

Faptul ca Ciolacu nu stie nicio limba straina a fost ironizat atat de Cristian Ghinea, cat si de actualul aliat al PSD, Florin Citu.

„Ciolacu s-a vazut pe hol cu un comisar european si aduce iar vesti catastrofale legate de PNRR. A vorbit prin semne, ca nu stie boaba de limbi straine. Procesul de evaluare a PNRR merge bine”, scria Ghinea pe Facebook in urma cu cateva luni.

Citeste si: Premierul Citu il pune iar la punct pe Ciolacu: „Scrisoarea este in engleza iar la PSD este clar o bariera acest lucru”

Social-democratul Olaf Scholz a fost numit miercuri al noualea cancelar al Germaniei, intr-o scurta ceremonie care a avut loc la Berlin, relateaza DPA.

Presedintele Frank-Walter Steinmeier l-a investit pe Scholz la Palatul Bellevue, dupa care noul cancelar va reveni in Bundestag pentru a depune juramantul.

Anterior miercuri, parlamentarii l-au ales pe Scholz in functia de cancelar, cu 395 de voturi pentru si 303 impotriva. El va conduce un guvern de coalitie de centru-stanga, format din social-democrati (SPD), ecologisti (Verzi) si liberal-democrati (FDP).

Angela Merkel se retrage astfel din politica, dupa ce a condus 16 ani cea mai mare economie din Europa. Blocul sau conservator, CDU/CSU, trece in opozitie.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Crima din Crangasi, adevarul. Victima a incercat sa apere o fata care urma sa fie agresata de alte doua fete. Cele doua fete ii chemasera pe ucigasi in ajutor – Video

Surse judiciare au dezvaluit pentru aktual24.ro filmul evenimentelor de marti seara care au dus la…

30 de minute ago

Parchetul General a facut apel, inca mai spera ca judecatorii vor incerca sa ii condamne pe ofiterii de Securitate care l-au ucis pe disidentul Gheorghe Ursu

Parchetul General a facut apel in cazul respingerii de catre Curtea de Apel a solicitarii…

37 de minute ago

Italia: Politia a saltat peste 100 de mafioti din clanul ‘Ndrangheta. Germania serveste drept centru de spalare a banilor pentru ‘Ndrangheta

Politia italiana a retinut marti, in orasul Cosenza din Calabria, 109 presupusi membri ai mafiei…

43 de minute ago

Mormantul lui Evgheni Prigojin din Sankt Petersburg a fost umplut cu beton

Mormantul lui Evgheni Prigojin a fost umplut cu beton in ajunul zilei de 1 iunie,…

24 de minute ago

Reactie furioasa a Chinei dupa ce SUA au marit semnificativ taxele pentru numeroase produse chineze: masini electrice chineze, panouri solare, semiconductori

Anuntul guvernului american ca va impune noi tarife vamale speciale pentru automobile electrice, panouri solare,…

17 minute ago

Volodimir Zelenski si-a anulat vizita in Spania din cauza situatiei tot mai dificile de pe frontul din estul Ucrainei

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski si-a anulat vizita in Spania, din cauza situatiei dificile de pe…

54 de minute ago