Ciolacu il apara pe Cirstoiu si de la Suceava: „De mult timp nu am mai vazut un jihad asa pe un candidat. Inca eu nu am aflat cu ce a gresit doctorul Catalin Cirstoiu”

politica

Premierul PSD, Marcel Ciolacu, i-a luat apararea si vineri lui Catalin Cirstoiu, sustinand ca acesta este supus unui „jihad” si ca „inca eu nu am aflat cu ce a gresit doctorul Catalin Cirstoiu”.

„De mult timp nu am mai vazut un jihad asa pe un candidat. Mi-aduce aminte de alti candidati, mai ales pentru functia de presedinte. Ce se intampla acum, chiar cu unul dintre acei candidati am vorbit azi dimineata la telefon si am si spus ca nu am mai vazut…

Inca eu nu am aflat cu ce a gresit doctorul Catalin Cirstoiu, in afara de faptul ca este candidatul aliantei PSD-PNL.

Eu ce am aflat intotdeauna despre Catalin Cirstoiu este ca e un medic de exceptie, sotia dansului, la fel, un medic de exceptie. Ce stiu din cifre, si pe urma m-am deplasat si personal la Spitalul Universitar, este ca este managerul care a atras cele mai multe fonduri europene.

Sunt ferm convins – nici nu am intrat in campanie, suntem in precampanie – ca in viitoarea perioada domnul Catalin Cirstoiu va sti sa dea si explicatii, si argumente. E normal, nefiind obisnuit cu politica, cateodata sa raspunzi. Eu l-am incurajat si personal, si public, si-l incurajez in continuare sa ramana Catalin Cirstoiu, natural, cum este el”, declarat Ciolacu la Sucava..

Citeste si: Ciolacu il apara disperat pe Cirstoiu: „Clotilde a furat, a luat bani/ Vreti sa traiti intr-o tara in care sa condamnati pe toata lumea?”

Ciolacu a avut o reactie dubioasa si joi, intrebat fiind despre cazul de incompatibilitate in care este implicat Catalin Cirstoiu. Jurnalistii de la hotnews.ro au descoperit si ca un pacient a fost indrumat de la Spitalul Universitar la cabinetul privat al lui Cirstoiu, unde a fost taxat cu 750 de lei.

„Nu sunt judecator. E o presiune sa fie retras Cirstoiu. Clotilde a furat, a luat bani. Un magistrat a decis ca a furat. Sunt mai batran decat voi, voi decideti in ce tara vreti sa traiti. Vreti sa traiti intr-o tara in care sa condamnati pe toata lumea? Clotilde e data in judecata, a decis un magistrat. La Cirstoiu nu s-a decis nimic”, a declarat Ciolacu in fata jurnalistilor.

Momentan e candidat”, a adaugat Ciolacu.

Candidatul PSD-PNL la Primaria Capitalei, Catalin Cirstoiu, a refuzat, miercuri seara, sa raspunda intrebarilor HotNews.ro despre consultatia remunerata la clinica privata care e detinuta de sotia sa, Monica-Mihaela Cirstoiu. Intrebat de ce fuge, el a raspuns ca merge in alta parte.

Intrebat daca in octombrie 2023 – cand era, ca si acum, manager al Spitalului Universitar – a dat o consultatie la clinica privata ANEMONA MED a sotiei sale, Cirstoiu a sustinut ca „institutiile statului trebuie lasate sa isi faca treaba”, fiind in curs verificari ale Agentiei Nationale de Integritate.

„Vreau sa lamurim aceasta situatie si sa raspund la toate intrebarile pe tema asta. Este si o investigatie a Agentiei Nationale de Integritate si un comunicat pe care l-am vazut in presa, asa incat sa lasam institutiile statului sa isi faca treaba.

Doi – eu nu am incalcat legea, nu sunt in incompatibilitate, iar mizeriile din campania electorala sunt tipice si ma asteptam la acest lucru.

Probabil ca contracandidatii mei nu gasesc alta cale decat sa abordeze in felul asta aceasta campanie”, a declarat Cirstoiu.

Documente contabile si medicale arata ca, in octombrie 2023, un pacient a fost consultat de medicul ortoped Catalin Cirstoiu la clinica privata ANEMONA MED, care e detinuta de dr. Monica-Mihaela Cirstoiu, sotia managerului. In aceeasi zi, au fost consultati multi alti oameni, sustine pacientul. Cirstoiu era in 2023, ca si acum, managerul general al SUUB.

„Functia de manager general este incompatibila cu: exercitarea oricaror altor functii salarizate, nesalarizate sau/si indemnizate, cu exceptia functiilor sau activitatilor in domeniul medical desfasurate in aceeasi unitate sanitara (…)”, conform Legii nr. 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: