Ciolacu il apara pe Dorneanu: „CCR nu este politizata”. Seful CCR a fost parlamentar PSD

politica

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a sustinut joi ca nu este adevarat ca CCR este politizata. 

„CCR nu este politizata. Functioneaza dupa regulile de pana acum”, a sustinut Ciolacu intr-un interviu pentru hotnews.ro.

Cand i s-a adus aminte ca presedintele CCR, Valer Dorneanu, a fost membru al PSD, Ciolacu a dat-o la intors: „Marea majoritate a membrilor CCR au fost membri ai unor partide. Pe timpul lui Basescu, marea majoritate au fost membri ai PDL”.

Valer Dorneanu a fost parlamentar al PSD.

Ludovic Orban a acuzat, in urma cu o luna, Curtea Constitutionala ca adopta multe decizii care sunt contrare intereselor fundamentale ale Romaniei, sustinand ca „trebuie schimbati politrucii” din CCR. Premierul a calificat drept „abracadabranta si o incalcare flagranta a Constitutiei” decizia CCR privind legea potrivit careia Parlamentul stabileste data alegerilor parlamentare.

„Decizia CCR mi se pare abracadabranta, o incalcare flagranta a Constitutiei de organismul care trebuie sa fie garantul Constitutiei. Trebuie schimbat ceva. Nu se mai poate. Trebuie schimbati politrucii”, a spus Orban. El a precizat ca nu poate intelege decizia Curtii Constitutionale, care este, din punctul sau de vedere, o ineptie.

Mai mult despre: ,

Comentarii: