politica

Ciolacu il avertizeaza pe Iohannis: „Daca nu se face rotatia, inseamna ca atunci e cu adevarat un afront adus PSD”

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat ca nu are asteptari ca presedintele Klaus Iohannis sa il nominalizeze pentru functia de premier „din inima”, dar este sigur ca o va face din ratiune.

Ciolacu a fost intrebat ce se va intampla daca presedintele Klaus Iohannis nu il nominalizeaza pentru functia de prim-ministru in luna mai, cand se face rotatia premierilor.

„Acum, ca nu aude nimeni, nu cred ca o va face din inima, sa fiu sincer, sa ma nominalizeze, dar sunt ferm convins ca ratiunea va depasi momentul. Nu am asteptari ca presedintele Romaniei sa o faca din inima, nu am aceste asteptari, dar sunt ferm convins ca ratiunea il va indrepta spre aceasta decizie”, a spus Ciolacu duminica, la Romania TV, citat de Agerpres.

Acesta a mentionat ca este posibil ca, pana pe 1 iunie, sa se realizeze rotatia premierilor in coalitia de guvernare.

„Cert este ca, daca nu se face rotatia, inseamna ca atunci e cu adevarat un afront, nu fata de Marcel Ciolacu, un afront adus PSD, cel mai mare partid din Romania, care a luat o decizie corecta intr-un moment dificil politic si economic pentru Romania. Daca cineva doreste sa aiba astfel de ambitii, dupa ce noi, ca si romani, ne-am facut datoria corect, atunci acest schimb nu va mai avea loc. Dar eu nu cred ca se va ajunge acolo. Repet, ratiunea o sa primeze.

(…) Eu va spun ca va fi rotatie lina, asezata, perioada foarte scurta, cu un program de guvernare foarte bun, axat pe productia in Romania, intors cat mai mult din PIB in economie, cum am facut si anul trecut, continuarea investitiilor – ne-am asumat 7,1% din PIB pe investitii, sper sa ajungem la 6,8 – 6,9, sa incercam sa inchidem acest an cu 7%, deblocandu- se si foarte multe sume de la fondurile europene”, a afirmat el.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Recensamantul din Kosovo, prelungit cu o saptamana

Guvernul kosovar a decis in ultimul moment sa prelungeasca durata recensamantului in curs, primul din…

10 ore ago

Vaticanul inaspreste procedurile cu privire la presupusele „evenimente supranaturale”

Vaticanul a inasprit vineri procedurile de evaluare a evenimentelor supranaturale raportate, cum ar fi Madonele…

10 ore ago

Barbatul care l-a atacat cu ciocanul pe sotul lui Nancy Pelosi, fostul presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, a primit 30 de ani de inchisoare

Barbatul care a patruns in casa fostului presedinte al Camerei Reprezentantilor din SUA, Nancy Pelosi,…

10 ore ago

New York City a spus ca nimeni nu a fost ranit la arestarile Columbia; dosarele medicale ale studentilor spun altceva

Dupa arestarea studentilor protestatari pro-palestini care ocupau o cladire a Universitatii Columbia luna trecuta, primarul…

10 ore ago

Serbia: Un tren de calatori a intrat intr-un marfar oprit intr-un tunel. Noua oameni au fost raniti

Noua persoane au ajuns la spital, vineri, dupa ce un tren de calatori s-a ciocnit…

10 ore ago